Rămâi conectat

Curier Județean

Viitor incert pentru FC Unirea Alba Iulia! *Jucătorii aflaţi sub contract şi-au primit ratele pe luna martie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca de fiecare dată în ultimii ani, după retrogradarea din 2010 din Liga 1, moment în care din pricina erorilor de strategie fotbalistică a fost abandonată de autorităţile locale şi judeţene, vara este una fierbinte pentru FC Unirea Alba Iulia. Divizionara secundă din Cetatea Marii Uniri are în faţă un viitor plin de incertitudine, ameninţată cu insolvenţa, iar conducătorii au anunţat că renunţă gratis la acţiuni, translatând rezolvarea ecuaţiei spre reprezentanţii CJ Alba şi primăriei municipiului Alba Iulia. S-a vehiculat intens ideea neînscrierii în viitoarea stagiune, chiar desfiinţarea echipei din motive financiare, datoriile cifrându-se la aproximativ 100.000 euro către jucători, dramatică fiind mai ales perspectiva, în condiţiile în care nu există soluţii de redresare întrucât nu este deloc sigură continuarea de compania RMGC a sponsorizării echipei. Compania din Roşia Montană a virat „alb-negrilor” în ediţia precedentă suma de 200.000 de euro.
*S-a plătit pentru a nu pleca gratis
Profitând de faptul că zilele trecute Gaz Metan Severin a achitat o parte din rata cuvenită în contul transferului lui Alexandru Giurgiu (20.000 euro scadentă în 15 mai), şefii clubului au decis să achite rata contractuală aferentă lunii martie fotbaliştilor aflaţi sub contract, tocmai pentru a preîntâmpina varianta ca jucătorii din curte să nu-şi depună memorii pentru a deveni liberi. Restul echipierilor ce au evoluat sub comanda lui Gherman în sezonul anterior, cei ce şi-au încheiat înţelegerile (11 jucători, printre care se numără Negură, M. Oprea, Pleniceanu, Pecarov, N. Oltean etc) nu şi-au primit drepturile şi se aşteaptă ca în viitorul apropiat să curgă cu memorii pentru a-şi recupera cele trei rate neplătite. „A fost o soluţie de avarie, sunt foarte mulţi jucători tineri, talentaţi, I. Stan, Schuller, şi am încercat astfel să
evităm să-i pierdem gratis. Sperăm ca în scurt timp cei responsabili în judeţ să se implice pentru a se rezolva situaţia critică a Unirii„, a spus Mihai Dăscălescu, preşedinte executiv al Unirii Alba Iulia.
De asemenea, încă nu a fost fixată data reluării pregătirilor, fiind incertă chiar şi continuarea lui Stelian Gherman pe banca tehnică, deşi antrenorul clujean, aflat la final de contract, cu posibilitatea din partea clubului de a-l prelungi, a dat semnale că ar agrea să rămână principal la Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea