Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO:Liderul OF-PSD Alba, insp. ISJ Marcela Dărămuş, face apel către colegi şi politicieni să nu mai politizeze sistemul de învăţământ

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcela DaramusNu mai este mult şi începe campania electorală. Mai exact la mijlocul lunii octombrie, iar unii se gândesc deja că politizarea trebuie scoasă din învăţământ. Printre aceştia se numără şi  Marcela Dărămuş, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Alba şi totodată inspector general adjunct al ISJ Alba, care s-a gândit să-şi  anunţe „colegii”, atât din domeniul de învăţământ, cât şi politic,  „să nu mai politizeze tot ce înseamnă şcoală şi sistemul de învăţământ din judeţ”. Deputatul Ioan Dîrzu, îmbrăţişează ideea şi susţine că profesionalismul în Inspectoratul Şcolar să fie „de cea mai înaltă clasă”.

Într-o conferinţă de presă de săptămâna trecută, liderul OF PSD Alba, insp. Marcela Dărămuş, a declarat că nu a răspuns şi nici nu va răspunde vreodată la „ce înseamnă dezbateri politice” sau „atacurile din presă”, vizavi de educaţie.

 „Nu am purtat problemele pe care le are educaţia în arena politiciă şi nici nu o să le purtăm. De aceea, rog politicienii, fără campanie în învăţământ. Vedeţi foarte bine că în ultimii ani nu s-au întâmplat în şcoli, în tot ce înseamnă sistemul educaţional, nimic politic sau acţiuni politice. Colegii noştri, profesori, cadre didactice, sunt liberi să-şi aleagă religia, culoarea politică, dezbaterile politice, după orele de cursuri. Avem exemple de directori, care, după orele de curs, fac politică, aşa cum fac şi eu în timpul meu liber”, a declarat Marcela Dărămuş.

 Insp. Marcela Dărămuş îi sfătuieşte pe colegii „de breaslă” să se preocupe doar de ceea ce este şi înseamnă şcoala: „Fac apel tuturor oamenilor politici din judeţ, chiar dacă campania electorală a început pentru unii, să lăsăm copiii, cadre didactice, şcoala să-şi continue activităţile şi să ne preocupe doar ce înseamnă şcoala şi bunul mers al educaţiei”, a conchis aceasta.

 Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, îmbrăţişează ideea prof. Marcela Dărămuş, iar activitatea ei în inspectorat, de asemenea, o apreciază ca fiind „una foarte bună”. Acesta a ţinut totuşi să reamintească care ar trebui să fie preocupările celor din instituţie, asta după ce a precizat că acolo „au fost directori care au făcut politică în timpul serviciului şi au plecat sau alţii de diverse culori care fac politica elevului, şi au rămas în continuare.”

 „Eu susţin ca profesionalismul în această instituţie să fie unul de cea mai înaltă clasă. Le-aş spune celor din instituţia respectivă că preocupările sunt cu totul altele. Sunt cele vizavi de condiţiile de învăţătură, de reabilitarea unor şcoli, de autorizarea şcolilor să funcţioneze în bune condiţii şi chiar de transportul elevilor”, a declarat Ioan Dîrzu. Legat de transportul elevilor, acesta a mai spus că „sunt promisiuni de la Ministerul Dezvoltării că programul de dotare cu microbuze noi pentru transportul elevilor se va extinde şi în mediul urban, asta după ce se acoperă zona rurală”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu bună credință, pentru oamenii din Alba: PSD și-a lansat echipele de candidați pentru Consiliul Județean și pentru cele 78 de localități din județ Partidul Social Democrat și-a lansat, vineri seara, la Alba Iulia, echipele de candidați pentru Consiliul Județean, respectiv municipiile, orașele și comunele din județul Alba. Pentru administrația județeană și pentru primăria municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea