Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/Alexandru Pereș: ”Ne trebuie descentralizare și nu legarea de niște impotenți de la nivel de Capitală”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Propunerea legislativă intitulată „Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane”, iniţiată de parlamentarii PDL de Alba, Alexandru Pereş şi Clement Negruţ, a primit aviz nefavorabil de la Guvernul României.

Cei doi parlamentari de Alba au apreciat că ”pentru implementarea politicilor montane este necesară reînfiinţarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane şi trecerea Centrului de Formare şi Inovare în Carpaţi sub coordonarea sa, cu sediul central în Municipiul Alba, Judeţul Alba având în vedere şi poziţia sa geostrategică, zona fiind străbătută de două lanţuri muntoase ceea ce determină specificitate aparte în privinţa aplicării strategiilor montane”.

Potrivit senatorului Pereș Guvernul nu și-a motivat, deocamdată decizia care, de altfel, este surprinzătoare deoarece înființarea agenției ar avea ca scop tocmai aplicarea strategiei şi politicilor Guvernului în domeniul dezvoltării şi protecţiei zonelor montane din România care necesită o gestiune specifică.

Democrat-liberalul din Alba a declarat că, pe de altă parte, ministrul Agriculturii Daniel Constantin ar avea în proiect înființarea unei asemenea structuri, care ar urma să aibă sediul la București unde ”cel mai înalt punct este Dealul Spirii”. În consecință, senatorul Pereș a reamintit, prin cuvinte destul de dure, că pentru adevărata dezvoltare este nevoie de descentralizare:

Trebuie descentralizare și nu legarea de niște impotenți și tâmpiți de la nivel de Capitală care habar n-au ce se întâmplă în țara românească și ce se întâmplă în anumite zone, cum este cea montană”:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea