Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

VIDEO | Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan: „Acum începe greul! Am ajuns în zona cea mai dificilă, expusă avalanșelor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Zăpadă de peste 4 metri pe Transfăgărășan: „Acum începe greul! Am ajuns în zona cea mai dificilă, expusă avalanșelor”

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunțat joi după-masa că drumarii au ajuns cu deszăpezirea de pe Transfăgărășan în zona cea mai dificilă a șoselei, expusă avalanșelor și cu un strat foarte gros de zăpadă.

Citește și: VIDEO Transalpina rămâne ÎNCHISĂ: Drumarii continuă deszăpezirea celei mai înalte șosele din România

Stratul de zăpadă are pe acea porțiune mai bine de patru metri, fiind bătătorită și înghețată, motiv pentru care acțiunea de deszăpezire este una dificilă.

„Acum începe greul! Am ajuns cu deszăpezirea Transfăgărășanului în zona cea mai dificilă, expusă avalanșelor și cu un strat foarte gros de zăpadă bătătorită și înghețată. Momentan lucrăm la desfacerea drumului măcar pe un sens astfel încât să creăm loc de manevră pentru mai multe utilaje. Sperăm că și vremea va ține cu noi astfel încât să putem să deschidem Transfăgărășanul cât mai devreme!”, transmite DRDP Brașov.

Transfăgărășanul ar putea fi deschis luna aceasta

Transfăgărășanul ar putea fi deschis luna aceasta, mai devreme ca de obicei. În porțiunea de drum din județul Argeș, mai este puțină zăpadă pe șosea, iar în Sibiu, între Bâlea Cascadă și tunel se lucrează cu utilaje.

Anul acesta, deszăpezirea a început mai devreme cu aproape o lună, pentru că stratul de omăt nu mai este la fel de consistent ca altădată. Operațiunea de curățare nu este foarte complicată, așa că secțiunea Pâscu Negru – Bâlea Cascadă ar putea fi redeschisă în curând.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății

Bogdan Ilea

Publicat

în

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății a propus un proiect legislativ care interzice comercializarea junk food-ului. Dacă va fi adoptat, vânzarea de pizza, chipsuri și sucuri va fi ilegală la o distanță mai mică de 500 de metri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea