Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO/ Vin refugiații? În localitatea Lunga (Timiș) au fost amplasate 50 de corturi de armată. MAI susține că este doar un exercițiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jurnaliștii de la Digi24.ro Timiș au filmat primele corturi pentru refugiaţi din România, în localitatea Lunga, aproape de graniţa cu Serbia. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, așezarea taberei reprezintă o parte a exerciţiului desfăşurat de instituţiile subordonate, pentru testarea capacității României de a se mobiliza într-un timp cât mai scurt pentru primirea unui val de refugiaţi care ar intra în ţară pe la graniţa cu Serbia.

tabara refugiatiÎn localitatea Lunga, aflată la aproximativ un kilometru distanță de granița cu Serbia, se află aproximativ 50 de corturi de armată, care sunt păzite de jandarmi. La ora 7 dimineaţa un jandarm (video) aduce la cunoştinţă echipei Digi24 faptul că terenul de sport a fost transformat într-un punct strategic şi nu permite jurnaliștilor să meargă mai departe în ceea ce pare a fi o tabără improvizată peste noapte. Timp de patru ore, autorităţiile au refuzat să facă precizări în legătură cu imaginile surprinse de echipa Digi24.

”În zonă a fost agitaţie toată noaptea. Până la primele ore ale dimineţii jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au ridicat aproximativ 50 de corturi. Zgomotul motoarelor de la maşinile speciale ale Ministerului de Interne, care au adus materiale de construcţii în zonă şi lumina de la lămpile montate pentru o mai bună coordonare a lucrărilor i-au alertat pe localnici. Din grădini, se puteau vedea corturile instalate”, arată digi24.ro

Amplasarea corturilor arată faptul că autorităţile din România se pregătesc pentru refugiaţi pe teritoriul ţării. Autorităţile nu vor să spună câţi imigranţi se aşteaptă să ajungă în România şi când au putea ajunge aceştia.

Şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, sunt pregătiri intense. Aici nu s-a ridicat încă o tabără, dar au fost aduse forţe suplimentare de poliţie de frontieră.

Potrivit locuitorilor din zonă, în ultima perioadă, poliţiştii de frontieră ar fi prins mai multe persoane care ar fi intrat ilegal în România. Printre aceste persoane s-ar afla şi refugiaţi.

„Din punctul meu de vedere, imaginile arată faptul că România a înţeles ceva în această lună în care Europa s-a bâlbâit – mă refer în special la flancul sudic – şi poate vom vedea o gestionare a crizei refugiaţilor şi a migranţilor ceva mai bine pregătiţi”, a spus la Digi24 Miroslav Taşcu Stavre, expert în relaţii internaţionale. (Z.U.)

Sursa: stiripesurse.ro, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea