Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO / Urmările prăpădului de la Răchita: oameni disperați, mașini luate de apă, case și gospodării inundate și distruse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma ploilor torențiale căzute sâmbătă, o viitură formată din cauza scurgerilor de pe versanţia a provocat prăpăd pe Valea Sebeșului, în satele Pianu, Sebeșel, Răchita și Săliștea.

Cea mai afectată de viitură a fost localitatea Răchita, unde a fost distrus drumul județean pe o distanță de 150 m, peste 30 de mașini au fost luate de puhoiul de apă, poduri distruse și toate casele inundate.

Imaginile din zonă arată un peisaj dezolant. În locurile de unde s-a retras apa se văd urmele lăsate pe case care arată că nivelul viiturii a fost aproape de 1 metru. Pe străzi a rămas un strat consistent de nămol și bușteni. Mașinile luate de viitură sunt distruse și îngropate în noroi.

În  prezent, Batalionul 136 Geniu “Apulum”, Brigada 10 Geniu, acţionează, la solicitarea Prefectului de Alba Dănuț Hălălai, pentru refacerea posului și asiguirarea căilor de comunicaţii în localitatea Răchita

ISU Alba împreună cu reprezentanții Apa CTTA, directorul filialei Sebeș, Radu Şerbănescu și Ioan Dreghiciu, director general adjunct de la APA CTTA au distribuit apă locuitorilor.

Pe timpul nopții ISU a intervenit cu – ASAS Det Alba Iulia cu 5 subofiței, 2 ASAS Sebeș cu 8 subofițeri, 1 ACI ISU SB cu 18 subofițeri, ATPVM Mureș, ATPVM Cluj, TIM Alba Iulia,  Sebșel: 1 APIC Alba Iulia, 3 subofițeri, 2 mp.

Efectele și misiunile executate de către ISU Alba în localitatea Răchita până în prezent sunt: 6 persoane salvate de către personal ISU; s-a evacuat apa din 2 gospodării; 30 autoturisme luate de viitură; 34 locuințe inundate; 1 pensiune turistică inundată; 10 stâlpi de electricitate distruși; DJ 107A afectat pe 7 tronsoane; 1 pod afectat; rețeaua de apă potabilă afectată; rețeaua de electricitate afectată; rețeaua de gaz metan afectată.

Pentru gestionarea situatiei, la fata locului s-a deplasat dl. secretar de stat Raed Arafat, prefectul judetului Alba – dl. Danut Emil Halalai, presedintele CJ Alba – dl. Ioan Dumitrel precum si Insp. Sef al ISU Alba – dl. col Guia Adrian Marius.

De asemenea, la fata locului au fost prezente și autoritățile locale din zonele afectate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea