VIDEO: Una din concluziile anchetei privind moartea lui Raul Onea: „Trebuia trimis la Cluj”
•Până acum, singura măsură luată în urma anchetei a fost suspendarea temporară a gărzilor pentru medicul pediatru care s-a ocupat de caz.
Spitalul Judeţean Alba a făcut publice concluziile paţiale rezultate în urma anchetei efectuate de Comisia de analiză a deceselor, în cazul Raul Onea, copilului de 12 ani care a decedat la începutul acestei luni. Concluziile finale vor fi trase după primirea unui răspuns de la Institutul Inimii din Cluj, unde copilul era monitorizat. Până acum, a fost luată decizia de a suspenda gărzile efectuate de medicul pediatru care s-a ocupat de caz.
În urma interogării cadrelor medicale care s-au ocupat de acest caz a rezultat faptul că simptomele cu care s-a prezentat copilul la Unitatea de Primiri Urgenţe nu au fost specifice disecţiei de aortă, acestea apărând doar spre seară, când de fapt s-a şi produs decesul. Potrivit actelor medicale prezentate de către părinţii copilului, la momentul internării, Raul fusese diagnosticat în luna ianuarie a acestui an cu anevrism aortic grav (dilatarea excesivă a aortei), lucru ce impunea o intervenţie chirurgicală, care potrivit medicilor din Spitalul Judeţean nu se efectuează în ţara noastră în cazul copiilor, ci doar la adulţi.
Şeful secţiei de cardiologie din Spitalul Judeţean Alba, dr. Mircea Rău, a ţinut să infirme ipoteza potrivit căreia copilului i s-a refuzat efectuarea unei consultaţii cardiologice. Acesta susţine că nu a existat nicio solicitare făcută de medicul pediatru, pe toată durata spitalizării copilului. Mai mult decât atât, medicii de la cardiologie au aflat de decesul copilului abia luni, 15 aprilie, când cazul a fost semnalat în presă. Acesta mai spune că odată ce s-a produs ruptura aortei, şansele de supravieţuire erau minime, dar consideră că băiatul trebuia trimis de urgenţă la Cluj pentru că spitalul din Alba Iulia nu are un medic specializat în cardiologie pediatrică.
Managerul spitalului Judeţean Alba a consideră şi ea că s-a greşit în modul în care a fost gestionat acest caz la spitalul albaiulian. „Din punctul meu de vedere, ca manager al acestui spital, consider că s-a acţionat aproape incorect, în momentul în care medicul de gardă din pediatrie s-a văzut depăşit de situaţie şi nu a apelat la şeful secţiei. Eu personal asta o văd ca cea mai bună soluţie: trimiterea la Cluj a copilului în cel mai scurt timp. Era tot ce puteam face, din punctul nostru de vedere”, a spus Nicoleta Coşarcă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii