VIDEO: Tuningul auto în România. Adevărul despre modificările legale ce se pot face la o maşină în țara noastră

Mulţi proprietari de maşini le modifică pentru a obţine performanţe superioare sau, pur şi simplu, pentru a arăta mai bine pe drum. Tuningul auto a devenit o industrie şi în România. Atunci când ne dorim să modificăm mașina avem trei direcții de discutat: partea tehnică, estetică și de car-audio.  Dar câți dintre dumneavoastră s-au întrebat dacă este corect și legal ce fac? 

Există mulţi producători de produse special create pentru a putea conferi automobilului preferat cele mai noi îmbunătăţiri în materie de tuning. Printre cele mai cunoscute şi căutate accesorii de tuning pentru maşini se numără jantele, foliile şi farurile. Se pot alege, de asemenea, multe tipuri de huse, stopuri, covoraşe, vopsele şi elemente specifice tuningului.

Pentru selectarea celor mai potrivite piese şi accesorii se poate apela la specialişti şi site-uri online. De obicei toţi producătorii de accesorii auto recomanda apelarea la servicii specializate pentru instalarea tuturor accesoriilor care necesită montaj tehnic sau electric. Este important că îmbunătăţirile aduse autoturismului să fie făcute de un mecanic sau electrician auto specializat pentru a evita eventuale urmări neplăcute. Cele mai multe accesorii necesită operaţiuni simple de instalare, respectiv montare. Totuşi, şi în acest caz este indicat să se apeleze la un garaj auto pentru a beneficia de servicii de calitate.

Un exemplu de modificare care se poate face relativ uşor sunt suspensiile reglabile, care se pot dovedi extrem de utile pe o maşină standard, condusă de o persoană care petrece foarte mult timp pe drum. Având în vedere calitatea extrem de diferită a drumurilor din România, cu treceri bruşte de la drumuri asfaltate la drumuri de ţara sau, puri şi simplu, cu gropi, asemenea suspensii pot face diferenţă reală între oboseală şi confort. Un sistem de frâne mai performant nu implică numai schimbări la nivelul percepţiei şoferului, făcând maşina mai agilă şi mai uşor de controlat (în cazul maşinilor sport), ci creşte şi nivelul de siguranţă de la volan. De asemenea, sistemele antifurt au o funcţionalitate evidenţa pentru toţi conducătorii auto care obişnuiesc des să parcheze în spaţii publice urbane.

O modificare deja mai avansată a maşinii, adică o schimbare totală la faţă, are loc atunci când vine vorba de modificarea barei faţă, barei din spate şi a pragurilor laterale ale maşinii. Tot catalogată că o modificare de imagine destul de facilă, schimbarea sau modificarea farurilor este una din cele mai întâlnite modificări la maşini. Cea mai des întâlnită modificare este îmbunătăţirea luminilor cu ajutorul unui sistem xenon.

Oglinzile reprezintă şi ele o importantă parte a aspectului exterior. De obicei, cine vrea să le înlocuiască, doreşte unele mai agresive, mai aerodinamice, iar oferta este pe măsură. O altă schimbare de look a maşinii este dată de utilizarea foliilor pe geamuri. Acestea asigură o siguranţă mai ridicată a geamurilor şi păstrarea unei temperaturi mai mici pe timp de vară. Folia pentru geamuri omologată este legală atâta timp cât este pusă doar pe geamurile laterale spate şi pe lunetă. Conform legii, nu este voie că folia să fie montată pe geamurile laterale faţă şi pe parbriz.

Pentru creşterea puterii motorului se pot face mai multe operaţii cum ar fi: modificarea filtrului de aer, a galeriei de admisie, a galeriei de evacuare, traseului de evacuare şi montarea unui sistem de supraalimentare.

Sursa: adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Dolfi 28 ianuarie 2018 at 17:45

in alba sunt cotete pe roti…adica rable pana la 800 euro si bagate piese la mana a 5 in ele sa fie bombe in trafic si rar nu ia masuri !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...