Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Tată și fiu din Apuseni, moment superb de folclor la „Românii au talent”: Patru de „DA” din partea juraților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi moți din comuna Scărișoara, Teodor și Ciprian Vârciu au făcut senzație la emisiunea „Românii au talent” cu momentul lor de folclor din Alba. Ei dețin o gospodărie mare, ocupația de bază fiind creșterea animalelor. Ca să aducă mai mulți bani în familie, Teodor și Ciprian cântă la evenimente private. Muzica este cea mai dragă moștenire a lor. Bunicul știa să cânte cu vocea, din frunză și la bucium, iar această tradiție s-a transmis din tată în fiu.

În acest moment, cei doi știu să cânte la instrumente de suflat, taragot și fluier. Sunt recunoscuți în zonă drept formația Toiuț și sunt chemați deseori la nunți și cumetrii. Au colaborat cu Dumitru Fărcaș și spun că au învățat multe de la maestru.

YouTube video

Ciprian a terminat Conservatorul în Cluj, secția pedagogie muzicală și se gândește să se facă profesor de muzică în satul natal.

Interpretarea lor, pe scena ”Românii au talent”, i-a cucerit pe jurați. ”Când a început cântecul eu deja mă uitam peste munți, peste văi…, a spus Smiley.

Florin Călinescu a avut în schimb o curiozitate, legată mai mult de activitatea lor de zi cu zi: cum se prepară slănina afumată în regiunea lor.

Sursa: protv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea