VIDEO| Tânărul din județul Alba care a filmat doi poliţişti ce nu purtau mască, cercetat pentru incitare la ură. Gestul obscen pe care l-a făcut într-un live pe Facebook

Poliţiştii din Câmpeni s-au sesizat din oficiu şi îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Bistra, care, prin postări live pe o reţea de socializare, i-ar fi îndemnat pe cei care îl urmăreau la revoltă împotriva poliţiştilor şi, în acelaşi context, ar fi avut un comportament indecent, expunându-şi organele genitale.

Este vorba despre tânărul care, în 22 iunie 2020, a provocat un incident cu doi poliţişti care se aflau în timpul serviciului. Bărbatul i-a filmat pe poliţişti şi a postat materialul video pe Facebook, reclamând că aceştia nu poartă mască.

ELIT

Oamenii legii opriseră maşina în care se afla tânărul şi care era condusă de o prietenă a acestuia pentru că depăşise viteza legală. Scandalagiul a fost luat de poliţişti, dus la sediul Poliţiei din Câmpeni şi amendat cu 1.000 de lei. Ulterior, acesta a continuat să facă ”live”-uri pe Facebook în care i-a ameninţat pe aceştia.

Astfel, potrivit IPJ Alba, la data de 23 iunie 2020, poliţiştii din Câmpeni, în urma vizionării postărilor unui tânăr din comuna Bistra, făcute live pe o reţea de socializare, s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de incitare la ură sau discriminare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Mihail David - 2020

”În sarcina tânărului, în vârstă de 25 de ani, s-a reţinut faptul că în noaptea de 21/ 22 iunie 2020, între orele 22,30-01,00, ar fi proferat injurii, ameninţări cu acte de violenţă la adresa persoanelor care îl urmăreau pe reţeaua de socializare precum şi a poliţiştilor, iar în context şi-ar fi expus organele genitale”, se precizează în comunicatul Poliţiei din 24 iunie.

În legătură cu incidentul din 22 iunie, IPJ Alba a transmis următoarele precizări:

”În cursul zilei de ieri (luni, n.r.), 22 iunie 2020, poliţiştii rutieri din Câmpeni, în timp ce acţionau pe DN 74 A, în oraşul Câmpeni, au oprit în trafic un autoturism, condus de o tânără din comuna Bistra, care circula cu viteza de 85 kilometri/oră, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri/oră. În autoturism se mai aflau doi pasageri, dintre aceştia un tânăr de 25 de ani, din Bistra, care a intervenit şi a solicitat ca poliţiştii să nu o sancţioneze contravenţional pe tânăra aflată la volan.

În timpul discuţiei avută cu poliţiştii, tânărul a devenit violent verbal, a adresat injurii la adresa poliţiştilor şi a instituţiei, ulterior folosindu-şi telefonul mobil pentru a-i filma pe poliţişti şi manifestând un comportament provocator. S-a aşezat în faţa autospecialei de poliţie, pentru a-i împiedica pe agenţi să-şi continue activitatea, context în care a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei, unde a fost sancţionat contravenţional conform art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...