VIDEO| Tânăr din județul Alba, încătușat de polițiști în timp ce făcea live pe Facebook: Precizări de la IPJ Alba

Un incident a avut loc ieri, pe o șosea din județul Alba. Un bărbat, aflat în mașină alături o tânără și de un prieten, a fost oprit de un echipaj de poliție. Tânărul a observat că agenții nu poartă mască de protecție și nici mănuși. „Luați mască de protecție și mănuși băieți! E pandemie!”, le-a spus tânărul.

La un moment dat, tânărul s-a pus în fața mașinii de Poliție și a continuat să transmită live pe Facebook, în timp ce unul dintre polițiști l-a rugat să se dea din fața mașinii pentru a putea pleca.

ELIT

Tânărul a refuzat să se dea la o parte, așa că cei doi polițiști au coborât din mașină, au fugit după tânăr, l-au imobilizat și l-au încătușat.

Potrivit IPJ Alba, în cursul zilei de ieri, 21 iunie 2020, polițiștii rutieri din Câmpeni, în timp ce acționau pe DN 74 A, în orașul Câmpeni, au oprit în trafic un autoturism, condus de o tânără din comuna Bistra, care circula cu viteza de 85 kilometri/oră, pe un sectror de drum unde viteza maximă admisă este de 50 de kilometri/oră.

În autoturism se mai aflau doi pasageri, dintre aceștia un tânăr de 25 de ani, din Bistra, care a intervenit și a solicitat ca polițiștii să nu o sancționeze contravențional pe tânăra aflată la volan.

În timpul discuției avută cu polițiștii, tânărul a devenit violent verbal, a adresat înjurii la adresa polițiștilor și a instituției, ulterior folosindu-și telefonul mobil pentru a-i filma pe polițiști și manifestând un comportament provocator.

S-a așezat în fața autospecialei de poliție, pentru a-i împiedica pe agenți să-și continue activitatea, context în care a fost imobilizat și condus la sediul poliției, unde a fost sanctionat contravențional conform art. 2 pct. 1 din Legea 61/1991, cu amenda în valoare de 1.000 de lei.

Deasemenea, conducătoarea auto a fost sancționată contraventional, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei și 4 puncte de penalizare.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba a dispus efectuarea de verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la acest eveniment, precum și cu privire la modul de utilizare a mijloacelor de protecție specifice prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...