VIDEO. Sute de credincioși s-au închinat duminică seara la moaștele Sfântului Nicolae, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia
Sute de persoane s-au închinat, duminică seara, la racla cu moaștele Sfântului Nicolae, aduse joi la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de la Parohia Sfântul ”Gheorghe Nou” din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Duminică este ultima zi în care racla cu moaștele Sfântului Nicolae rămâne la Alba Iulia, Catedrala fiind deschisă atât timp cât sunt credincioși care doresc să se închine, a transmis Arhiepiscopia într-un comunicat de presă.
Duminică seara, câteva sute de persoane au luat parte la slujbă de vecernie în incinta Catedralei, iar alte câteva sute așteptau, civilizat, să ajungă la cinstitele moaște. Coada era lungă de circa de 100 de metri.
Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și mângâietorul celor săraci și bolnavi, a fost primită joi în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, de credincioși și pelerini, fiind purtată apoi pe umeri de către patru preoți, în cadrul unei procesiuni care a cuprins măicuțe, studenți de la Facultatea de Teologie și numeroși enoriași.
Participanții la procesiune au înconjurat o dată Catedrala Încoronării din Alba Iulia, timp în care enoriașii filmau și fotografiau, iar apoi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae a fost dusă înăuntrul catedralei.
Înaltpreasfințitul Părinte (ÎPS) Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a spus, joi, în cuvântul său de după slujba de primire, că Sfântului Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai populari și mai îndrăgiți sfinți ai creștinătății.
La Alba Iulia a fost adusă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.
Sfântul Nicolae a trecut la Domnul la începutul secolului al IV-lea şi a fost înhumat în locul său de origine, Mira Lichiei, unde a şi păstorit ca ierarh.
De 400 de ani, Biserica voievodală „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, amplasată la kilometrul zero al României, ocroteşte mâna dreaptă a Sfântului Nicolae.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 10 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 14 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 2 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri