Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO. Sute de credincioși s-au închinat duminică seara la moaștele Sfântului Nicolae, la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de persoane s-au închinat, duminică seara, la racla cu moaștele Sfântului Nicolae, aduse joi la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de la Parohia Sfântul ”Gheorghe Nou” din București, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

credinciosi-catedrala01Duminică este ultima zi în care racla cu moaștele Sfântului Nicolae rămâne la Alba Iulia, Catedrala fiind deschisă atât timp cât sunt credincioși care doresc să se închine, a transmis Arhiepiscopia într-un comunicat de presă.

Duminică seara, câteva sute de persoane au luat parte la slujbă de vecernie în incinta Catedralei, iar alte câteva sute așteptau, civilizat, să ajungă la cinstitele moaște. Coada era lungă de circa de 100 de metri.

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor și mângâietorul celor săraci și bolnavi, a fost primită joi în fața Catedralei Încoronării din Alba Iulia, de credincioși și pelerini, fiind purtată apoi pe umeri de către patru preoți, în cadrul unei procesiuni care a cuprins măicuțe, studenți de la Facultatea de Teologie și numeroși enoriași.

catedrala-alba-iulia01Participanții la procesiune au înconjurat o dată Catedrala Încoronării din Alba Iulia, timp în care enoriașii filmau și fotografiau, iar apoi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae a fost dusă înăuntrul catedralei.

Înaltpreasfințitul Părinte (ÎPS) Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia, a spus, joi, în cuvântul său de după slujba de primire, că Sfântului Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai populari și mai îndrăgiți sfinți ai creștinătății.

La Alba Iulia a fost adusă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae.

Sfântul Nicolae a trecut la Domnul la începutul secolului al IV-lea şi a fost înhumat în locul său de origine, Mira Lichiei, unde a şi păstorit ca ierarh.

De 400 de ani, Biserica voievodală „Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, amplasată la kilometrul zero al României, ocroteşte mâna dreaptă a Sfântului Nicolae.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea