VIDEO. Subiecte BACALAUREAT 2019 la proba la alegere în funcție de profil și specializare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Elevii de clasa a XII-a au susținut luni proba la alegere în funcție de profil și specializare, din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2019.

În județul Alba, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 sunt organizate două centre de examen:

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

– Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia (376 candidați înscriși din licee din Alba Iulia, Zlatna, Aiud, Ocna Mureș, Blaj și Ciumbrud – cu 2 subcomisii la : Liceul Tehnologic ”Alexandru Domșa” Alba Iulia/138 candidați și Liceul Tehnologic Aiud/238 candidați)

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Cîmpeni, Albac. Baia de Arieș, Abrud – cu subcomisii la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia/78 candidați, Colegiula Național ”Lucian Blaga” Sebeș/123 candidați și Colegiul Național ”Avram Iancu” Cîmpeni / 162 candidați).

Programul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2019

  • 21 august – Limba şi literatura română/E)a
  • 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b
  • 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419