Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Spectacolul Apusenilor sălbatici. Căprioare și cerbi în căutare de hrană, surprinși de camerele de filmat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Camerele de supraveghere instalate în Parcul Natural Apuseni au surprins din nou momente de o deosebită frumusețe. Protagoniștii înregistrării video sunt căprioare și un cerb, cel mai probabil aflați în căutare de hrană.

Camerele de monitorizare instalate pentru monitorizarea faunei au surprins imagini cu gingașele vietăți aflate în căutare de hrană.

Localizată în inima Transilvaniei, zona din Munţii Apuseni actualmente inclusă în Parcul Natural Apuseni a fost vizitată şi studiată încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere , păsări, pești, reptile, și amfibieni.

Pădurile joacă un rol foarte important atât în viața oamenilor cât și în păstrarea echilibrului în natură. Un aspect foarte important al pădurilor este conservarea biodiversității prin asigurarea unui habitat a multor specii de plante și animale.

În padurile din Apuseni trăiesc și multe specii de mamifere, de toate mărimile. Mai cunoscute sunt Șoarecele de pădure, Pârșul, Veverița, Jderul, Pisica sălbatică, Bursucul, Vulpea, Lupul, Cerbul, Capriorul si Ursul, care stă la capatul lanțului trofic, fiind cel mai mare carnivor din fauna europeană. Masculii adulți pot ajunge să cântărească peste 350kg. În Transilvania trăieste majoritatea populației de Urs brun din Europa, acesta fiind declarat dispărut sau pe cale de dispariție în multe dintre tările vestice.

Mistrețul, singura specie europeană de porc sălbatic, poate fi și el des întâlnit în pădurile noastre, iar Cerbului, mai ales toamna îi poate fi auzit bocănitul-chemarea de împerechere iar mai tarziu spre sfârsitul iernii acestora le cad coarnele, des acestia putând fi vazuți scarpinându-se de arbori grabind procesul de înlocuire a coarnelor.

„Ocrotiți animalele si fiți responsabili față de natură !” este îndemnul pe care îl adresează pe rețeaua de socializare reprezentanții Parcului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari Anual, la data de 14 iulie este celebrată Ziua Transmisioniştilor Militari. La această dată, în anul 1873, principele Carol a semnat Înaltul Decret nr. 1303, prin care s-a aprobat înfiinţarea unei secţii de telegrafişti militari în cadrul Batalionului de geniu al Armatei României, marcând astfel apariţia transmisiunilor militare. Secţia de […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul

Ziarul Unirea

Publicat

în

13 iulie | Ziua internațională a rock-ului. Cum s-a ajuns ca această zi să reprezinte rock-ul La data de 13 iulie este sărbătorită ziua internațională a Rock-ului, o zi mai puțin cunoscută, mai mult decât atât, fără să se știe cum s-a ajuns ca această zi să fie considerată ziua rock-ului. Pe 13 Iulie 1985 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea