VIDEO: Spectacolul Apusenilor sălbatici. Căprioare și cerbi în căutare de hrană, surprinși de camerele de filmat
Camerele de supraveghere instalate în Parcul Natural Apuseni au surprins din nou momente de o deosebită frumusețe. Protagoniștii înregistrării video sunt căprioare și un cerb, cel mai probabil aflați în căutare de hrană.
Camerele de monitorizare instalate pentru monitorizarea faunei au surprins imagini cu gingașele vietăți aflate în căutare de hrană.
Localizată în inima Transilvaniei, zona din Munţii Apuseni actualmente inclusă în Parcul Natural Apuseni a fost vizitată şi studiată încă de pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere , păsări, pești, reptile, și amfibieni.
Pădurile joacă un rol foarte important atât în viața oamenilor cât și în păstrarea echilibrului în natură. Un aspect foarte important al pădurilor este conservarea biodiversității prin asigurarea unui habitat a multor specii de plante și animale.
În padurile din Apuseni trăiesc și multe specii de mamifere, de toate mărimile. Mai cunoscute sunt Șoarecele de pădure, Pârșul, Veverița, Jderul, Pisica sălbatică, Bursucul, Vulpea, Lupul, Cerbul, Capriorul si Ursul, care stă la capatul lanțului trofic, fiind cel mai mare carnivor din fauna europeană. Masculii adulți pot ajunge să cântărească peste 350kg. În Transilvania trăieste majoritatea populației de Urs brun din Europa, acesta fiind declarat dispărut sau pe cale de dispariție în multe dintre tările vestice.
Mistrețul, singura specie europeană de porc sălbatic, poate fi și el des întâlnit în pădurile noastre, iar Cerbului, mai ales toamna îi poate fi auzit bocănitul-chemarea de împerechere iar mai tarziu spre sfârsitul iernii acestora le cad coarnele, des acestia putând fi vazuți scarpinându-se de arbori grabind procesul de înlocuire a coarnelor.
„Ocrotiți animalele si fiți responsabili față de natură !” este îndemnul pe care îl adresează pe rețeaua de socializare reprezentanții Parcului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan