Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Soldații ruși s-au făcut de „mândra minune” la aplicații: Au rămas cu tancurile în noroi la 30 de km de granița cu Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Soldații ruși s-au făcut de „mândra minune” la aplicații: Au rămas cu tancurile în noroi la 30 de km de granița cu Ucraina

Cel puțin 10 tancuri T-72 au rămas blocate în noroi în timpul unor exerciții militare conduse de armata rusă în zona Rostov, la 30 de kilometri de granița cu Ucraina, potrivit Defence Blog.

Înregistrarea video, postată joi de Liveuamap, ar fi fost realizată într-un poligon militar din apropierea graniței cu Ucraina, în regiunea Rostov. Aceasta arată cel puțin zece tancuri în noroi adânc și un bărbat îmbrăcat în civil, care, cu ajutorul unui excavator, încearcă să scoată unul dintre vehiculele de luptă, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Aparent, aceasta este una dintre ultimele modificări ale tancului T-72 cu “saci” ERA suplimentari (Explosive Reactive Armour), numit T-72B3.

Noile dotări ale tancului T-72

Modernizarea T-72B la T-72B3 a început în 2010 și a constat în îmbunătățirea puterii de foc a tancului prin instalarea unui nou sistem de control al focului.

Noua versiune a T-72B3 este dotată cu plăci de blindaj pe fiecare zonă în partea frontală a corpului și cu un blindaj cu cușcă de sârmă în partea din spate pentru a crește protecția compartimentului motorului împotriva amenințărilor RPG (grenade propulsate de rachete). Dezvoltatorii au ținut cont de experiența de luptă din Ucraina, Georgia și Siria, mai anunță sursa citată.

Modelul T-72B3 recondiționat și modernizat este echipat cu un motor mai puternic, de 1.130 de cai putere, precum și cu un sistem de armament îmbunătățit. În plus, vehiculul a primit un nou sistem de afișare digitală de țintire, precum și o cameră video cu vedere din spate.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea