Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Social-democrații susțin că Primăria Alba Iulia nu sprijină fotbaliștii, iar atleții și halterofilii au rămas fără baze de antrenament  

Ziarul Unirea

Publicat

în

stadionul-cetate01Social-democrații acuză Primăria Alba Iulia că nu sprijină secțiile de copii și juniori, la fotbal, ale Clubului Sportiv Municipal, iar pe atleți și halterofili i-au lăsat fără baze de antrenament.

Consilierul județean Corneliu Mureșan, fost director al Clubului Sportiv Unirea, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat al Primăriei Alba Iulia a respins solicitarea de prelungire a contractului de comodat, înaintată de CS Unirea, pentru sălile de haltere și atletism din Stadionul ”Cetate”.

El a prezentat și un document în acest sens, în care se arată că cererea de prelungire a contractului de comodat nu s-a admis corneliu-muresanpentru că ”a fost înființat, în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, Clubul Sportiv Municipal, care va folosi și administra bazele sportive proprietate a municipiului”.

Mureșan nu vede cum este posibil acest lucru întrucât în certificatul de identitate sportivă a Clubului Sportiv Municipal există doar ”sportul pentru toți, fotbal și șah”.

”Unde îi preiau?”, se întreabă Corneliu Mureșan. Acesta a precizat că așteaptă un răspuns din partea primăriei.

”Secțiile de atletism și haltere rămân fără baze sportive în care să se antreneze. Știm că anul acesta, singurul sportiv din Alba, participant la olimpiadă, a fost Ana Rodean, legitimată la CS Unirea Alba Iulia. Eu mă întreb, care e motivul care a dus la hotărârea asta? Cum vrea primăria Alba Iulia să facă performanță sportivă în județul Alba de vreme ce clubul fanion al județului, cu rezultate, cu participare la ultima olimpiadă, nu mai poate să-și pregătească sportivii”, a mai spus Mureșan.

Potrivit lui Mureșan, în 2003 Primăria Alba Iulia a primit de la Agenția Națională de Sport și Tineret (fostul Minister al Tineretului și Sportului) stadionul cu toate anexele cu condiția să-l dea Clubului Sportiv Unirea cu titlu gratuit pentru a-și putea desfășura competițiile din calendarul competițional național, internațional, cât și antrenamentele.

horatiu-clepanPe de altă parte, Horațiu Clepan, al cărui băiat joacă fotbal la secția de juniori a Clubului Municipal Unirea, acuză primăria de neimplicare.

”Acum un an de zile a fost un protest al părinților la Primăria Alba Iulia, mi se pare chiar într-o ședință de Consiliu Local. La momentul respectiv li s-a promis că li se va rezolva problema copiilor care joacă fotbal. Clubul Unirea Alba Iulia a produs nenumărate talente de-a lungul timpului și la momentul actual sunt niște copii foarte talentați. Din 20 noiembrie s-a hotărât în Consiliul Local înființarea acestui Club Sportiv Municipal, iar de atunci nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus Clepan.

Consilierul local susține că fotbaliștii de la secțiile de copii ar trebui susținuți, iar cheltuielile privind echipamentele sportive și alte mici necesități ar fi infime pentru un oraș, dar mari pentru unii părinți, însă nu există bunăvoință.

Secțiunea de fotbal a Clubului Sportiv Unirea e susținută de bunăvoința antrenorilor, care muncesc și fără bani, a mai arătat Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Corneliu Mureșan: Premierul PSD, Marcel Ciolacu, a acordat peste 42 milioane de lei pentru comunitățile din Alba

Guvernul României, condus de premierul PSD Marcel Ciolacu, după ce a acordat 700.000 de lei pentru organizarea manifestațiilor dedicate Zilei Naționale, a aprobat în ședința de astăzi nu mai puțin de 42,7 milioane de lei pentru comunitățile din județul Alba. Este vorba de sume importante care provin din Fondul de Rezervă și vin să asigure buna funcționare a administrațiilor locale, să susțină fiecare comunitate din județul Alba, în funcție de nevoile acesteia.

Astfel, grație premierului social-democrat, Consiliul Județean Alba a primit suma de 3 milioane lei, Primăria Alba Iulia suma de 6 milioane lei, Primăria Aiud, Primăria Sebeș și Primăria Cugir au primit câte 1,5 milioane lei, Primăria Blaj – 2,5 milioane lei, în timp ce primăriile din Zlatna, Ocna Mureș și Câmpeni au primite câte 700.000 lei. Orașele Abrud, Baia de Arieș și Teiuș au primit câte 550.000, 500.000, respectiv 610.000 lei, în timp ce toate celelalte localități au primit sume cuprinse între 200.000 și 700.000 lei.

Sunt sume de care comunitățile locale au nevoie și fără de care buna funcționare a instituțiilor publice ar fi putut avea de suferit. Sunt bani pe care Guvernul condus de premierul PSD îi pune la dispoziția cetățenilor din Alba, prin intermediul autorităților locale, fără a ține cont de culoarea politică a celor care conduc fiecare unitate administrativ-teritorială.

Asta înseamnă mesajul #PSDpentruAlba promovat de coordonatorul organizației PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu. Sunt bani care au fost alocați pentru a acoperi nevoile comunităților iar ei reprezintă angajamentul PSD în Guvernul României de a susține fiecare comunitate în parte. Sunt dovada că executivul condus de Marcel Ciolacu este Guvernul României, aflat în slujba tuturor comunităților și a fiecărui cetățean în parte.

Corneliu Mureșan – secretar executiv PSD Alba
Subprefectul județului Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare