Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO. Social-democrații susțin că Primăria Alba Iulia nu sprijină fotbaliștii, iar atleții și halterofilii au rămas fără baze de antrenament  

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

stadionul-cetate01Social-democrații acuză Primăria Alba Iulia că nu sprijină secțiile de copii și juniori, la fotbal, ale Clubului Sportiv Municipal, iar pe atleți și halterofili i-au lăsat fără baze de antrenament.

Consilierul județean Corneliu Mureșan, fost director al Clubului Sportiv Unirea, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Serviciul Administrarea Domeniului Public și Privat al Primăriei Alba Iulia a respins solicitarea de prelungire a contractului de comodat, înaintată de CS Unirea, pentru sălile de haltere și atletism din Stadionul ”Cetate”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

El a prezentat și un document în acest sens, în care se arată că cererea de prelungire a contractului de comodat nu s-a admis corneliu-muresanpentru că ”a fost înființat, în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, Clubul Sportiv Municipal, care va folosi și administra bazele sportive proprietate a municipiului”.

Mureșan nu vede cum este posibil acest lucru întrucât în certificatul de identitate sportivă a Clubului Sportiv Municipal există doar ”sportul pentru toți, fotbal și șah”.

”Unde îi preiau?”, se întreabă Corneliu Mureșan. Acesta a precizat că așteaptă un răspuns din partea primăriei.

”Secțiile de atletism și haltere rămân fără baze sportive în care să se antreneze. Știm că anul acesta, singurul sportiv din Alba, participant la olimpiadă, a fost Ana Rodean, legitimată la CS Unirea Alba Iulia. Eu mă întreb, care e motivul care a dus la hotărârea asta? Cum vrea primăria Alba Iulia să facă performanță sportivă în județul Alba de vreme ce clubul fanion al județului, cu rezultate, cu participare la ultima olimpiadă, nu mai poate să-și pregătească sportivii”, a mai spus Mureșan.

Potrivit lui Mureșan, în 2003 Primăria Alba Iulia a primit de la Agenția Națională de Sport și Tineret (fostul Minister al Tineretului și Sportului) stadionul cu toate anexele cu condiția să-l dea Clubului Sportiv Unirea cu titlu gratuit pentru a-și putea desfășura competițiile din calendarul competițional național, internațional, cât și antrenamentele.

horatiu-clepanPe de altă parte, Horațiu Clepan, al cărui băiat joacă fotbal la secția de juniori a Clubului Municipal Unirea, acuză primăria de neimplicare.

”Acum un an de zile a fost un protest al părinților la Primăria Alba Iulia, mi se pare chiar într-o ședință de Consiliu Local. La momentul respectiv li s-a promis că li se va rezolva problema copiilor care joacă fotbal. Clubul Unirea Alba Iulia a produs nenumărate talente de-a lungul timpului și la momentul actual sunt niște copii foarte talentați. Din 20 noiembrie s-a hotărât în Consiliul Local înființarea acestui Club Sportiv Municipal, iar de atunci nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus Clepan.

Consilierul local susține că fotbaliștii de la secțiile de copii ar trebui susținuți, iar cheltuielile privind echipamentele sportive și alte mici necesități ar fi infime pentru un oraș, dar mari pentru unii părinți, însă nu există bunăvoință.

Secțiunea de fotbal a Clubului Sportiv Unirea e susținută de bunăvoința antrenorilor, care muncesc și fără bani, a mai arătat Clepan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea