Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO| Sat din Alba readus la viață printr-un proiect turistic: Cum va arăta Baza de Agrement din localitatea cu doar 17 locuitori

Un proiect turistic al Consiliului Județean Alba urmează să readucă la viață o localitate din județ. Este vorba despre satul Ocnișoara, care numără în prezent doar 17 locuitori.

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare. Amplasamentul este situat într-o zonă specifică de deal, într-un context natural și teritorial atractiv ce determină creșterea interesului de construire, în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică.

YouTube video

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Structura cladirilor este realizata din fundatii din beton simplu si armat, cadre din lemn masiv, invelitoare din șiță. Structura Lacurilor este realizata cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar partea inferioara o sa ramana natural. Structura bazinelor este realizata din beton simplu si beton armat.

Materialele folosite pentru amenajarea terenului in jurul lacurilor si pe alei, vor fi asemanatare cu cele locale prin folosirea de pardoseli antiderapante din lemn si ardezie pe alocuri, palcuri de spatiu verde si alei din praf argilos, exact cum este acum in situ pentru a pastra originalitatea acestuia.

Clădirea 1A cu destinația de Recepție are o suprafață de 417 mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă perimetrală cu rol de acces
– 1 Recepție
– 1 Cabinet medical
– 1 Vestiar destinat bărbaților
– 1 Vestiar destinat femeilor
– 1 Grup sanitar pentru personal
– 1 Grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități
– 1 Grup sanitar destinat Femeilor
– 1 Grup sanitar destinat Bărbaților

Clădirea 1B cu destinația de Restaurant are o suprafață de 445mp si conține următoarele funcțiuni:

– 1 Terasă cu rol de acces
– 1 Loc de servit masa
– 1 Bucătărie
– 1 Oficiu
– 1 Spațiu de depozitare/ preparare
– 1 Hol cu rol de acces bucătărie
– 2 Holuri de circulație liberă
– 1 Vestiar destinat bucătarilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat femeilor
– 1 Vestiar + Grup sanitar destinat bărbaților
– 1 Depozit deșeuri

Investiția de la Ocnișoara este complementară celei de la Ocna Mure, unde CJ Alba și Primăria orașului Ocna Mureș construiesc o bază de tratament și agrement, cu bazine, săli de tratament și cabinete pentru recuperare, lucrările de acolo apropindu-se de finalizare. Astfel, prin cele două proiecte, în județul Alba vom avea două noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea