Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Sarmale de Paște, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Secretele unei rețete tradiționale, cum pregătea ”buna” lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Sarmale de Paște, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Secretele unei rețete tradiționale, cum pregătea ”buna” lui

Mai este puțin până la una dintre cele mai mari sărbători ale anului, Învierea Domnului sau Paștele, atunci când toată familia se strânge la masă și se delectează cu cele mai gustoase delicatese. Pe lângă cozonac, salată de boeuf, drob și ouă roșii, de pe masa de Paște cu siguranță nu pot lipsi celebrele sarmale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Chef Toma, bucătarul Cetății, sare în ajutorul gospodinelor și dezvăluie o rețetă gustoasă de sarmale pentru Paște, pe care o pregătea buna lui, pe vremea când era copil.

Mare iubitor de tradiții, Chef Cosmin Toma a ales pentru pregătirea ospățului o livadă din comuna Mogoș, la Mămăligani, pentru că e știut că obiceiurile pascale și nu numai sunt păstrate încă vii mai ales în lumea satului.

Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului

Îmbrăcat în costum popular, bucătarul din Alba Iulia a pregătit atent ingredinetele și s-a pus pe treabă, cum făcea odinioară buna lui, care dacă de Crăciun făcea sarmalele din carne de porc, de Paște, musai să fie din carne de pui.

YouTube video

Pe lângă carnea de pui, gospodinele care aleg să urmeze rețeta, mai au nevoie de varză, slănină în saramură, orez, puțină boia, piper boabe, bulion, zamă de varză sau moare, ceapă, cimbru și sare.

Citește și: FELICITĂRI de Paște fericit. Modele de MESAJE, URĂRI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști

Prima dată de pune varza la opărit. Carnea se taie mărunt și se toacă ca pe vinete, după ce s-a condimentat cu sare și piper. Clisa sau slana se taie bucățele și se pune la topit, iar în ea se va căli ulterior ceapa. O parte din slănină se amestecă cu carnea de pui, împreună cu orezul, boiaua și puțin cimbru.

”Bunica punea în compoziția de carne puțină apă călduță, să își tragă și orezul și să se umfle, dar eu pun moare, care dă un gust extraordinar sarmalelor noastre. lăsăm compoziția asta să se odihnească 10 minute, să se ducă la Dumneză, cum zicem noi pe aici”, spune chef-ul.

Citește și: Mesaje de Paste fericit 2023. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Între timp se topește slănina, iar în unsoarea rezulată călim ceapa. Jumătate din ceapa călită se adaugă peste carne, apoi se modelează sarmalele. Pe fundul ceaunului pe pune varză tocată mărunt, crenguțe de cimbru, apoi sarmalele, foi de dafin, boabe de piper, varza rămasă, moare și apă. Când sunt fierte de jumătate, se adaugă bulionul.

Se servesc cu mămăliguță, smântână și ardei iute, fiecare după preferințe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea