Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: S-a întâlnit hoțu cu moțu! Confruntare de gradul zero în județul Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După valul tot mai mare de înșelăciuni și țepe a căror victime pică pe capete românii naivi sau dornici de chilipiruri, am acum bucuria să vă pot prezenta un altfel de deznodământ, în aparență, al unei întâlniri clasice dintre „hoț” și „prost”.

Este povestea întânirii dintre eroul nostru, un bărbat de circa 65 de ani dintr-un sat din Munții Apuseni, și doi țepari de profesie. S-a întâmplat miercuri, 3 decembrie, în județul Alba.

Era trecut de orele 14.00 și mă aflam în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Alba, când observ o Dacie papuc, la volanul căruia se afla un vârstnic sănătos, ce parchează în drum, chiar în fața instituției. Se dă jos și privește în jur, mirat parcă de faptul că nu îl așteaptă polițiștii și mascații. O mașină de Mureș, fără plăcuțe de înmatriculare pe față, îl depășește în trombă imediat după ce moțul oprește mașina.

Am aflat apoi întreaga poveste. Totul a început într-o parcare din comuna Vințu de Jos, situată la circa 15 km de Alba Iulia. Bărbatul a oprit mașina, fiind abordat de “un român de’ăsta cu mustață”, care i-a dat o hârtie și i-a explicat că are un hotel în Ungaria unde este bine poftit să stea gratis, când dorește. Apoi, susținând că are un bagaj pe care nu îl poate duce cu avionul acasă, l-a convins pe eroul nostru să îl pună la el în mașină. Apoi, țeparul, i-a cerut moțului să îi schimbe niște bacnote de 50 de lei, în “de’acele” de o sută. Deși omul avea 7-8 bacnote de o sută (n.a. le-a arătat polițiștilor), i-a spus “generosului proprietar de hotel” că nu are la el, acceptând totuși propunerea șarlatanului de a merge împreună la el acasă pentru a lua banii.

Înțelegând jocul străinului, moțul “s-a dat prost” și au plecat împreună spre sursa banilor. Doar că eroul nostru a sunat pe drum la 112, povestind polițiștilor ce i s-a întâmplat și spunându-le că vine cu țeparii la poliție, ca și când ar fi la el acasă.

Nu o să comentez  lipsa de vigilență a polițiștilor în acest caz, cert este însă că eroul nostru a rămas și cu banii la el și cu o cutie plină de oale să-i ducă cadou nevestei și cu o lecție, rară din păcate, dată escrocilor care vânează naivi la drumul mare.

Am oprit în parcare, de la Vințu încoace. Și când am oprit, imediat o venit un român de’ăsta cu mustață (n.a.de etnie  rromă) și o tras mașina în fața mea și o zis că el e din Ungaria și mi-a dat o hârtie zicându-mi că să nu mai zic când merg în Ungaria, să nu mai zic la nimeni, să merg la el, că are un hotel acolo. Și îmi adusă un bagaj, despre care spusă că nu îl poate duce cu avionul. Mi-l pusă sus în mașină și apoi să întoarsă roată la mine și zisă că ceva bani dacă am, de’aia, cum le zice, de un milion (n.a. de o sută de lei). Și că îmi dă el de 50 de lei, și în loc de 50 de lei el îmi adusă vreo 10-15 hârtii și eu să îi dau doar una două din cele de un milion pe ele. Și îi zîsei că n-am. Și el zice că viu după tine cu mașina să iei banii de acasă să-mi dai. Și veni după mine și opri la semafor (semaforul de la intrarea în Alba Iulia, dinspre Sebeș) după ce văzu că vreau să vorbesc la telefonul mobil și veni la mine și zise că unde stau. Și am zis hai după mine un pic mai în față. Și’apăi când ajunsăi, dispăru, nu mai fu după mine aici la Poliție”, a explicat moțul pentru ziarulunirea.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea