Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Propunerea primarului Mircea Hava: Biserica și Armata să plătească impozit ca orice contribuabil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Mircea Hava propune o metodă prin care statul să încaseze mai mulţi bani. Edilul din Alba Iulia crede că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite, ca orice alt contribuabil. Iar unii dintre colegii săi – primari de mari oraşe – sunt de acord cu această propunere.

”De la Sfântu Petru în jos, toată lumea răspunde. Și de la Sfântu Petru în jos toată lumea plătește impozite. De ce să nu plătească armata impozit, de ce să nu plătească judecătoria impozit? Biserica trebuie să plătească impozit”, a declarat Mircea Hava.

Ideea ca statul să fie impozitat este împărtăşită şi de colegul de partid, primarul Aradului, Gheorghe Falcă: ”Noi trebuie să îi convingem că trebuie impozitat și proprietatea statului central. Că în acel moment statul va ști exact ce are, va începe să facă ordine, că își va da seama că ține o clădire abandonată și plătește impozit. Că o ține și se degradează”.

Tot de la PNL vine şi propunerea impozitării diferenţiate, după criterii sociale, economice şi geografice.

Ilie Bolojan, primar Oradea: Am putea cere supraimpozitare de 500% pentru imobilele neîngrijite. O majorare pe care fiecare primărie să o poate aplica dacă dorește sau nu, inclusiv după criterii urbanistice.

Pe de altă parte, Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, ridică problema finanţării proiectelor. El este de părere că acest lucru va fi o piatră de încercare, mai ales după ce Guvernul a decis că primăriile ar trebui să ia credite de la bănci.

Robert Negoita, primar PSD, sectorul 3: Nu avem acea legislație care să ne permită să luăm împrumut din trezorerie, cum a fost anul trecut. Anul ăsta ați făcut o struțo-cămilă. Și ne-ați trimis pe toți la bănci. Întârziem foarte mult proiectele dacă ne lăsaţi pe mâna băncilor.

Primarii cer Guvernului să dea cât mai repede o ordonanţă care să rezolve această problemă.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea infrastructurii turistice a orașului Cugir și punerea în valoare a obiectivelor aflate în Patrimoniul zonei 

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea infrastructurii turistice a orașului Cugir și punerea în valoare a obiectivelor aflate în Patrimoniul zonei Primarul orașului Cugir, Adrian Teban a vorbit marți, 18 iunie, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, despre investițiile care se vor derula în Cugir, printr-un parteneriat cu Consiliul Județean Alba. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea