VIDEO/ Propunerea primarului Mircea Hava: Biserica și Armata să plătească impozit ca orice contribuabil

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primarul Mircea Hava propune o metodă prin care statul să încaseze mai mulţi bani. Edilul din Alba Iulia crede că Biserica şi Armata ar trebui să plătească impozite, ca orice alt contribuabil. Iar unii dintre colegii săi – primari de mari oraşe – sunt de acord cu această propunere.

”De la Sfântu Petru în jos, toată lumea răspunde. Și de la Sfântu Petru în jos toată lumea plătește impozite. De ce să nu plătească armata impozit, de ce să nu plătească judecătoria impozit? Biserica trebuie să plătească impozit”, a declarat Mircea Hava.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ideea ca statul să fie impozitat este împărtăşită şi de colegul de partid, primarul Aradului, Gheorghe Falcă: ”Noi trebuie să îi convingem că trebuie impozitat și proprietatea statului central. Că în acel moment statul va ști exact ce are, va începe să facă ordine, că își va da seama că ține o clădire abandonată și plătește impozit. Că o ține și se degradează”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Tot de la PNL vine şi propunerea impozitării diferenţiate, după criterii sociale, economice şi geografice.

Ilie Bolojan, primar Oradea: Am putea cere supraimpozitare de 500% pentru imobilele neîngrijite. O majorare pe care fiecare primărie să o poate aplica dacă dorește sau nu, inclusiv după criterii urbanistice.

Pe de altă parte, Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor, ridică problema finanţării proiectelor. El este de părere că acest lucru va fi o piatră de încercare, mai ales după ce Guvernul a decis că primăriile ar trebui să ia credite de la bănci.

Robert Negoita, primar PSD, sectorul 3: Nu avem acea legislație care să ne permită să luăm împrumut din trezorerie, cum a fost anul trecut. Anul ăsta ați făcut o struțo-cămilă. Și ne-ați trimis pe toți la bănci. Întârziem foarte mult proiectele dacă ne lăsaţi pe mâna băncilor.

Primarii cer Guvernului să dea cât mai repede o ordonanţă care să rezolve această problemă.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Homana Ioan 24 iulie 2018 at 22:16

Asa ar fii corect si normal!!!

Mircea Alba 25 iulie 2018 at 9:40

BOR cea mai bogata soceitate comrciala din Romania !
Aviz credulilor !

zoro 25 iulie 2018 at 13:28

BISERICA trebuie sa plateasca inpozite si da se interzica finantarea de la bugetele locale!!!!!

pensionistu` ne-ferice 25 iulie 2018 at 20:07

Auzi boss, nu uita de impozitarea „pensiilor speciale” !!! Ce trece peste un maxim de 5 puncte de pensie – impozitat cu 99 % ! Si-ai rezolvat multe-n tara asta !!!

Comentariile sunt oprite