VIDEO Proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” oferă consiliere în dezvoltarea unei afaceri și cursuri gratuite pentru calificare profesională
Proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” are loc în perioada 30 mai 2014 – 30 septembrie 2015 și propune un set de activități integrate care vizează informarea și consilierea profesională, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, mediere și asistență și consiliere pentru demararea unei afaceri în mediul rural din regiunile de implementare.
Inițiativa va diversifica opțiunile de angajare în domenii non-agricole și va reduce ocuparea în agricultura de subzistență.
Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, se află la jumătate, iar în urma celor nouă luni foarte multă lume a reușit să obțină un loc de muncă sau să-și dezvolte o afacere. Acesta va fi cofinanțat prin Fondul Social European (FSE).
Totodată, proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” oferă cursuri gratuite pentru următoarele specializări: manichiurist-pedichiurist, îngrijire bătrâni la domiciliu, pavator, electrician, ospătar, lucrător hotelier, manager resurse umane și competențe antreprenoriale.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocupării forței de muncă în mediul rural prin valorificarea resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă.
Grupul țintă este de 750 persoane din mediul rural, din Regiunea București-Ilfov și Regiunea Centru, format din 260 persoane în căutarea unui loc de muncă, 170 persoane inactive, 100 persoane ocupate în agricultura de subzistență, 155 șomeri: dintre care 60 șomeri tineri, 50 șomeri de lungă durată și 45 șomeri de orice categorie, 50 angajați din mediul rural și 15 manageri din mediul rural.
Dezvoltarea resurselor umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii se realizează prin promovarea învățării continue și dezvoltarea sistemelor de educație și formare, de asigurare a compețentelor cheie și a corelării acestora cu cerințele pieței muncii, creșterea oportunităților de ocupare în domenii non agricole, mobilitate ocupațională, dar și promovarea culturii antreprenoriale, consilierea profesională și furnizarea de servicii de mediere, acestea având efecte pe termen lung pe piața muncii. Este necesar ca populația din mediul rural din regiunile de implementare să beneficieze de formare profesională adaptată nevoilor lor și să fie instruită pentru a dobândi competențele solicitate în acest moment de mediul economic regional și de evoluția în perspectiva economiei românești.
Rezultatul contribuie la reducerea şomajului prin atragerea şi menţinerea celor ce fac parte din grupul ţintă, pe piaţa muncii.
O întâlnire pentru consilierea personală, la care s-au prezentat aproximativ 50 de persoane a avut loc vineri, 30 ianuarie, la Casa Traiana din Alba Iulia.
Proiectul este realizat de S.C. CORTECH MED S.R.L în calitate de beneficiar, împreună cu S.C. INDUSTRIAL EURO STAR S.L.R, S.C. DECORSIM S.R.L si S.C. EGREGOR MARKETING S.R.L. în calitate de parteneri. Proiectul POSDRU „Inovarea și revitalizarea mediului rural” se derulează în perioada 30.05.2014-30.09.2015.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul ruralposdru.ro [nggallery id=3001]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Care sunt persoanele care beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările oficiale
Pensii 2025 | Care sunt persoanele care beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările oficiale Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani, pentru stagiul de cotizare contributiv care depășește acest plafon se acordă un număr de puncte de stabilitate, precizează Casa Națională de Pensii. […]
Vouchere pentru alimente 2025: Cardurile sociale vor fi alimentate în curând cu prima tranşă de bani. Cine poate beneficia de ajutor
Vouchere pentru alimente 2025: Cardurile sociale vor fi alimentate în curând cu prima tranşă de bani. Cine poate beneficia de ajutor Cardurile sociale vor fi alimentate luna viitoare cu prima tranşă de bani. Voucherele pentru alimente vor fi încărcate cu 125 de lei, pentru prima dată în acest an. În 2025, programul „Sprijin pentru România” […]
„Luna Florilor”, fenomen astronomic inedit la sfârșitul primăverii: Ce este microluna și de ce se formează
„Luna Florilor”, fenomen astronomic inedit la sfârșitul primăverii: Ce este microluna și de ce se formează Un fenomen astronomic inedit, denumit „Luna Florilor” sau microluna, va avea loc la sfârșitul săptămânii 12-18 mai 2025 și, potrivit NASA este strâns legat de sfârșitul primăverii și debutul verii, transmite Live Science. „Luna Florilor”, fenomenul astronomic, care definește […]