Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO Proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” oferă consiliere în dezvoltarea unei afaceri și cursuri gratuite pentru calificare profesională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” are loc în perioada 30 mai 2014 – 30 septembrie 2015 și propune un set de activități integrate care vizează informarea și consilierea profesională, dezvoltarea și Inovarea si revitalizarea mediului rural06furnizarea programelor de formare profesională, mediere și asistență și consiliere pentru demararea unei afaceri în mediul rural din regiunile de implementare.

Inițiativa va diversifica opțiunile de angajare în domenii non-agricole și va reduce ocuparea în agricultura de subzistență.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, se află la jumătate, iar în urma celor nouă luni foarte multă lume a reușit să obțină un loc de muncă sau să-și dezvolte o afacere.  Acesta va fi cofinanțat prin Fondul Social European (FSE).

Totodată, proiectul ”Inovarea și revitalizarea mediului rural” oferă cursuri gratuite pentru următoarele specializări: manichiurist-pedichiurist, îngrijire bătrâni la domiciliu, pavator, electrician, ospătar, lucrător hotelier, manager resurse umane și competențe antreprenoriale.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocupării forței de muncă în mediul rural prin valorificarea resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă.

Grupul țintă este de 750 persoane din mediul rural, din Regiunea București-Ilfov și Regiunea Centru, format din 260 persoane în căutarea unui loc de muncă, 170 persoane inactive, 100 persoane ocupate în agricultura de subzistență, 155 șomeri: dintre care 60 șomeri tineri, 50 șomeri de lungă durată și 45 șomeri de orice categorie, 50 angajați din mediul rural și 15 manageri din mediul rural.

Dezvoltarea resurselor umane pentru integrarea durabilă pe piața muncii se realizează prin promovarea învățării continue și dezvoltarea sistemelor de educație și formare, de asigurare a compețentelor cheie și a corelării acestora cu cerințele pieței muncii, creșterea oportunităților de ocupare în domenii non agricole, mobilitate ocupațională, dar și promovarea culturii antreprenoriale, consilierea profesională și furnizarea de servicii de mediere, acestea având efecte pe termen lung pe piața muncii. Este necesar ca populația din mediul rural din regiunile de implementare să beneficieze de formare profesională adaptată nevoilor lor și să fie instruită pentru a dobândi competențele solicitate în acest moment de mediul economic regional și de evoluția în perspectiva economiei românești.

Rezultatul contribuie la reducerea şomajului prin atragerea şi menţinerea celor ce fac parte din grupul ţintă, pe piaţa muncii.

O întâlnire pentru consilierea personală, la care s-au prezentat aproximativ 50 de persoane a avut loc vineri, 30 ianuarie, la Casa Traiana din Alba Iulia.

Proiectul este realizat de S.C. CORTECH MED S.R.L în calitate de beneficiar, împreună cu S.C. INDUSTRIAL EURO STAR S.L.R, S.C. DECORSIM S.R.L si S.C. EGREGOR MARKETING S.R.L. în calitate de parteneri. Proiectul POSDRU „Inovarea și revitalizarea mediului rural” se derulează în perioada 30.05.2014-30.09.2015.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul ruralposdru.ro [nggallery id=3001]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea