Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Primarul din Alba Iulia și șefa DNA, premianți la Gala Internaţională a Premiilor de Excelenţă DEMOS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primaria municipiului Alba Iulia a fost desemnată câștigătoarea premiului de excelență, la categoria Administrație, în cadrul celei de a V-a ediţie a Galei Internaţionale a Premiilor de Excelenţă DEMOS T.N.-2014, o manifestare anuală dedicată personalităţilor şi proiectelor care au obţinut rezultate deosebite la nivel naţional şi internaţional şi care îşi propune extinderea recunoaşterii personalităţilor şi a proiectelor marcante.

În cadrul galei desfășurate sâmbătă, 4 aprilie, la Târgu-Neamț s-a premiat excelenţa în educaţie, cultură, sport, administraţie, jurnalism, democraţie, antreprenoriat, spiritualitate şi românism, ONG şi omul anului. Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul și realizatorul TV, Cristian Tabără.

Au primit distincții de excelență Banca Transilvania, Asociația Salvați Copiii, Colegiul de Informatică din Piatra-Neamț, Mircea Diaconu, Alexandru Mironov, sefa DNA Laura Codruţa Kovesi, Ionuţ Budişteanu, scriitorul Sorin Lavric, Cristian Pîrvulescu, Monica Ghiurco, Mircea Hava, scriitorul Sorin Lavric, sportivi,

La categoria Administrație, premiul a fost adjudecat de către Primăria Alba Iulia și ar fi trebuit să fie înmânat primarului Mircea Hava, care a lipsit însă de la eveniment. Distincția i-a fost înmânată, pentru a îi fi ulterior trimisă edilului nostru, lui Vasilică Harpa, primarul din Târgu-Neamț. Acesta a lăudat preformanțele lui Hava în domeniul administrației locală, despre care a spus că este un model pe care încearcă să îl urmeze.

Prezentatorul Galei DEMOS, Cristian Tabără a mărturisit că mama sa s-a născut la Ocna-Mureș și a copilărit la Alba Iulia.

“Jumătatea mea albaneză se simte mândră că performanțele orașului sunt notate aici”, a spus Tabără la momentul decernării premiului.

Înainte de decernarea premiului la categoria Administrație, celor prezenți la eveniment le-a fost prezentat un videoclip despre performanțele Primăriei Alba Iulia în atragerea fondurilor europene.

Vezi momentul decernării premiului, începând cu minutul 1.44.00.

“Visul european a devenit realitate pentr Alba Iulia, care a reușit să atragă în 5 ani, fonduri europene de 5 ori mai mari decât bugetele anuale proprii. Municipiul cu 60.000 de locuitori a reușit să contracteze și să implementeze în ultimii 5 ani proiecte cu fonduri europene în valoare de 150 milioane de euro”, se arată în filmul de prezentare.

La categoria Omul Anului premiul a mers către șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, care nu a onorat cu prezența sa acest eveniment și a carei diplomă și trofeu au rămas abandonate pe colțul unei mese, scrie ziarpiatraneamt.ro.

La categoria ONG premiul a fost câștigat de Asociația Salvați Copiii, creată în anul 1991, pentru meritele deosebite în salvarea viitorului României. Încă de la început, Asociația Salvați Copiii a aderat la mișcarea de promovare și apărare a drepturilor copilului din România. La nivel național, Organizația Salvați Copii are filiale în peste 120 de țări și a fost fondată în Londra, în 1919. Obiectivele pricipale ale asociației sunt reducerea morții infantile. La fiecare 5 ore un copil mai mic de 1 an, moare. Țara noastră se menține pe primul loc în UE în ceea ce privește rata mortalității infantile.

La categoria Antreprenoriat premiul a fost luat de Banca Transilvania, care a luat naștere în Cluj, în anul 1993, la inițiativa unor oameni de afaceri care au avut ca scop crearea unei bănci locale. Spiritul antreprenorial al fondatorilor au determinat consolidarea poziției Băncii Transilvania la nivel regional și național. În 1997, a devenit prima instituție bancară din România care a fost cotată la Bursa de Valori București. În prezent, are aproape 1,76 milioane de clienți, 550 de sedii și peste 6000 de angajați.

La categoria Democrație, premiul a mers către actorul și europarlamentarul Mircea Diaconu. De ce este premiat un actor pentru merite legate de democrație? Cristian Pârvulescu oferă răspunsul la această întrebare: „pentru că politica este un spectacol…”

B.P.

sursa; foto: ziarpiatraneamt.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea