Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

10 februarie: Sfântul Haralambie, prăznuit de creștinii ortodocși. Cum i-a convertit la creștinism pe cei care îl torturau

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 februarie: Sfântul Haralambie, prăznuit de creștinii ortodocși. Cum i-a convertit la creștinism pe cei care îl torturau

Sâmbătă, 10 februarie 2024, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Haralambie, un episcop care a trăit în Cetatea Magneziei, într-o zonă din Asia Mică ce aparţine astăzi de Turcia. Sfântul Haralambie a trăit în perioada împăratului Septimiu Sever.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2024: Postul Mare al Paștelui ortodox și catolic este cel mai lung și mai aspru post de peste an

Conform crestinortodox.ro, Sfântul Haralambie a fost supus la numeroase chinuri, spre sfârşitul vieţii, pe motiv că nu se lepăda de credinţa Hristos.

Există informaţii conform cărora, în timpul torturilor la care era supus Sfântul Haralambie, mâinile guvernatorului Lucian au rămas lipite de trupul sfântului. S-au desprins abia după ce Sfântul Haralambie s-a rugat lui Hristos.

Citește și: Când sunt Paștele ortodox și cel catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni

Acela ar fi fost momentul în care cei care îl torturau pe Sfântul Haralambie s-au convertit la creştinism.

Ultima dorinţă a Sfântului Haralambie, înainte de a muri

Pentru Sfântul Haralambie au urmat alte numeroase chinuri. I-a fost înfipt un piron de fier în trup, i-a fost arsă faţa şi i-a fost jupuită pielea, dar s-a vindecat în chip miraculos, prin darul lui Dumnezeu.

A înfăptuit numeroase minuni, astfel încât chiar şi Galina, fiica împăratului Sever, s-a convertit la creştinism.

În cele din urmă, Sfântul Haralambie a fost condamnat la moarte prin tăierea capului. Sfântul Haralambie a murit înainte de a fi executat, însă, înainte de a muri i-a cerut lui Dumnezeu să aibă grijă ca locul în care îi sunt depuse moaştele să nu sufere niciodată de foame şi de boli.

Sursa amintită precizează că Dumnezeu i-a promis îndeplinirea dorinţei şi s-a ridicat la cer alături de sufletul martirului Haralambie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 martie: nașterea „poetului temnițelor”, Radu Gyr, supus la închisoarea din Aiud la un regim deosebit de aspru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi se împlinesc 119 ani de la nașterea „poetului temnițelor”, Radu Gyr, supus la închisoarea din Aiud la un regim deosebit de aspru În urmă cu 119 ani, la poalele Gruiului din Câmpulung, se năștea Radu Demetrescu, fiul actorului craiovean Coco Demetrescu. Folosindu-se de pseudonimul literar Gyr, poetul și-a petrecut o bună parte din viață […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea