Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Primărița de nota 10 din Alba, la emisiunea ”Asta-i România”: A lăsat Capitala pentru satul natal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Iulia Stănilă este fata căreia nu i-a fost niciodată rușine cu originile sale. S-a născut la țară, în satul Șpring din județul Alba. Aici s-a întors mereu cu drag, chiar dacă de la vârsta de 14 ani a plecat la studii în Alba-Iulia, apoi în Sibiu.

De aproape 5 ani a locuit împreună cu soțul ei în București, iar prin prisma locului de muncă a ajutat numeroase comunități locale din întreaga țară să se dezvolte cu ajutorul fondurilor europene. Astfel, știa că e este omul potrivit și pentru comuna natală, unde putea aduce schimbarea și dezvoltarea.

La 28 de ani, a ales să lase cariera în București și să se întoarcă în satul natal ca să-l înflorească. Are doar un an de mandat și deja a făcut ce n-au reușit alții în 16 ani.

YouTube video

Ai plecat de la țară, ai lăsat sapa înfiptă în pământ și cizmele de cauciuc tocite pe ulița plină de noroi. Ai ajuns la oraș și ești om mare, absolvent de facultate și angajat pe bani buni. Simți că ai lumea la picioare, conexiuni peste tot, cele mai la modă haine și mănânci la cele mai bune restaurante.

Drumul tău nu se oprește aici, urcă sus, și mai sus până când îți dai seama că mai mult de atât n-ai unde să mai urci și totuși, nu ți-ai găsit rostul! Atunci ai șansa să te întorci de unde ai plecat și să sfințești locul!

”E o zonă în care să-ți crești copiii, o zonă aproape de natură de valori. Își cresc copiii cu cele mai frumoase valori și respiră un aer cu adevărat curat”

Faceți cunostință cu Iulia Stănilă, unul dintre cei mai tineri primari din România. Are 29 de ani și de un an se află în fruntea comunei Șpring, judetul Alba. E unul dintre tinerii care au ales să nu plece sau să stea deoparte, ci să mai dea o șansă României.

A plecat de aici la 14 ani, a ajuns la facultate la Sibiu și mai apoi la București unde lucra ca și corporatist, dar a știut mereu că acasă, în satul dintre dealuri i-a rămas inima.

”Am lucrat patru ani și jumătate la o firmă de consultanță. Am colaborat foarte mult cu primari din toată țara. Eu am venit cu un bagaj de cunoștințe din București, ca să pot să-mi pun amprenta pe comunitatea mea natală”, spune tânăra primăriță.

Rezultatele se văd deja

Astăzi o găsim pe ulițele satului în care a copilărit – e primăriță așa cum o știe lumea. Are deja un an de când e mâna de fier peste patru sate. Cu o abordare sinceră, transparență și fără mari promisiuni, a reușit să câștige alegerile locale și să îl detroneze pe vechiul edil, după 16 ani de mandate legate. Și rezultatele se văd deja!

Sursa: stirilekanald.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea