Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: Colindători din Bucerdea Vinoasă, Ocna Mureş şi Ohaba au fermecat redacţia ziarului Unirea

Bogdan Presecan

Publicat

în

Copilaşii Grădiniţei cu program normal din Bucerdea Vinoasă au trecut pargul redacţiei noastre aducând cu ei, prin credinţă şi colinde, speranţa ce renaşte în oameni de peste două mii de ani, în pragul Naşterii Mântuitorului Isus Hristos. Glasuri curate de copii, ca clinchetul de clopoţei de pe uliţele satului în Ajun de Crăciun, s-a revărsat prin birouri, umanizând  calculatoarele reci, aducându-ne aminte prin vers şi cânt de nesfârşita îndurare a Mântuitorului. Cei mici (foarte mici!) au oferit şi un spectacol de dansuri populare, cum altfel decât pe muzica lui Nicolae Furdui Iancu. Copilaşii au fost însoţiţi în periplul lor artistic de educatoarele Ileana Fenişer şi Adina Ostăcioaie. Cei mici au primit din partea ziarului Unirea pungi cu dulciuri. (N.I.T.)

„O ce veste minunată” ne-au adus colindătorii din Ocna Mureş

Un grup de elevi ai Grupului  Şcolar de Chimie Industrială din Ocna Mureş s-au pregătit mai multe săptămâni pentru a colinda atât de frumos, azi la redacţia ziarului Unirea. Copiii au aderat la iniţiativa profesoarelor de limba romănă Felicia Cristina Simona şi Maria Daniela Pitea iar roadele muncii lor au fost recompensate prin aplauze şi cadouri. Au promis cu toţii să revină şi anul viitor să ne aducă vestea cea bună. Intâmpinată cu bucurie, Naşterea Mântuitorului aduce cu ea multe obiceiuri foarte vechi printre care şi celebrarea echinocţiului de iarnă, momentul în care natura dă speranţe că va renaşte şi ziua începe să crească. Postul Crăciunului ia sfârşit  sâmbătă în ajun şi fiecare se va putea bucura de mâncărurile tradiţionale: cârnaţii, sarmalele, friptura şi cozonacii, prajiturile şi vinul. (B.P.)

„O, minune!” de colindă a corului Bisericii Ohaba

La redacţia ziarului „Unirea” a sosit şi în acest an să ne vestească Naşterea Domnului corul Bisericii Ohaba, format din pensionare, îmbrăcate în costumele populare specifice zonei, cea mai vârstnică având aproape 75  de ani. Femeile au fost însoţite de pr. Vasile Mihălţan şi de secretarul comunei Ohaba, Nicolae Drăgoi. Corul bisericesc, înfiinţat acum 40 – 50 de ani de PS Ioan, a interpretat colinde tradiţionale, dar şi colinde mai puţin auzite, cum este „O, minune!”, încheindu-şi recitalul cu tradiţionalul „La mulţi ani!”. Colindătorii au fost serviţi cu gogoşi calde, banane şi suc, primind la plecare şi darul cuvenit din partea ziarului „Unirea”. „Sărbători fericite!” tuturor! (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea