Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Premiul special pentru Andrei Haneș, tânărul taragotist dintr-un sat din Apuseni, în cadrul Festivalului-Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În zilele de 28-30 aprilie, s-a desfășurat la Șimleul Silvaniei, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Național de Creație Populară Românească “Tradiții Silvane” (pictură, cusături și câtec străbun). Andrei Haneș, tânărul de doar 14 ani dintr-un sat din Apuseni care a uimit o lume întreagă cu interpretările lui, a obținut primul său premiu în cadrul festivalului.

Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba. Este considerat un mic maestru. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. Munca depusă pentru a se perfecționa nu a rămas nerăsplătită și la primul concurs la care a participat tânărul moț a obținut și primul său premiu: Premiul Special la secțiunea Cântec străbun.

“Mulțumesc lui Dumnezeu pentru un rezultat la care nici măcar nu am îndrăznit să visez. Primul meu concurs, primul meu premiu, obținut la Șimleu Silvaniei! Mulțumesc, domnului Țutu! Mulțumesc, domnului profesor Tanislav Horia, pentru tot ce ați făcut pentru mine!” declara Andrei după concurs.

Evenimentul a fost organizat de către Clubul Copiilor Șimleul Silvaniei în parteneriat cu Asociația Culturală La Fântâna Dorului, Consiliul Local și Primăria orașului și Centrul de Cultură și Artă Sălaj, sub egida Ministerului Educației Naționale.

Sursa video: Youtube Hora Tv

 

 

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Investiție de peste 32 de milioane de lei în corpul B. Durata de execuție a proiectului

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia: Investiție de peste 32 de milioane de lei în corpul B. Durata de execuție a proiectului Proiectul de Hotărâre, numărul 390 din 10 octombrie 2024,  privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici, pentru obiectivul de investiții: „AMENAJARE SPAȚII CULTURALE MULTIFUNCȚIONALE ANSAMBLUL PALATUL PRINCIPILOR DIN ALBA IULIA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea