Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Prăjitură cu bulion, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Gustul copilăriei, într-o rețetă cum făceau mamele și bunicile noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Prăjitură cu bulion, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Gustul copilăriei, într-o rețetă cum făceau mamele și bunicile noastre

Multe din amintirile noastre dragi din copilărie sunt legate de preparate delicioase pregătite de mamele și bunicile noastre dragi, care coceau numai și numai bunătăți. Familist convins și păstrător al tradițiilor, Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, ne-a surprins cu o rețetă de prăjitură pe care cu siguranță toți am savurat-o copii fiind.

Prajitura cu bulion este una din prăjiturile clasice, cu care am crescut și eu și sunt sigură că și foarte mulți dintre voi.

Aluatul pentru această prăjitură cu bulion nu este deloc complicat, fie că alegem să folosim foi sau un blat normal.

Pentru prepararea prăjiturii cu bulion avem nevoie de un litru de lapte, 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 3 linguri de griș, jumătate de borcan de dulceață, praf de copt, esență de vanilie, suc de roșii, ulei, budincă de caramel și de vanilie și sare.

YouTube video

Pentru blat, se separă gălbenușurile de albușe și se bat albușurile bine. Se adaugă 6 linguri de zahăr și se bat ăn continuare. Adăugăm apoi cele 6 linguri de făină și se amestecă încet. Se pune praful de copt și esența de vanilie și apoi gălbenușul cu uleiul și se amestecă. Compoziția obținută se lasă 5 minute la odihnit, timp în care ungem tava cu ulei și o tapetăm cu făină. În aluatul odihnit se adaugă sucul de roșii, se pune în tavă, apoi se dă la cuptor.

Pentru cremă se pune la fiert un litru de lapte cu 5 linguri de zahăr și 3 lingurițe de griș și se amenstecă până se îngroașă, după care punem budinca amestecată cu un pic de apă. Când e gata crema, se pun 2 lingurițe de unt, se amestecă și se lasă la răcit.

Blatul răcit se taie în trei. Peste prima foaie se pune cremă, apoi dulceață de caise, a doua foaie de blat, din nou cremă și dulceață, iar deasupra de tot dulceață.

Prăjitura cu bulion trebuie încercată și pentru că ne plac dulciurile care ne aduc aminte de copilărie, de evenimentele fericite din viețile noastre și mai mult, pentru că ne plac deserturile care ne aduc mai aproape ca familie, mai aproape de cei dragi nouă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Îndrăgita cântăreață Feli Donose, originară din Sebeș, întâlnire emoționantă cu fostul învățător, după 27 de ani: ”El e figura mea paternă caldă și plină de iubire” Feli Donose, cunoscuta cântăreață originară din Sebeș, județul Alba, în vârstă de 37 de ani, a postat în urmă cu câteva zile un video emoționant, din timpul unei vizite […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea