VIDEO| Prăjitură cu bulion, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Gustul copilăriei, într-o rețetă cum făceau mamele și bunicile noastre
VIDEO| Prăjitură cu bulion, cu Chef Toma, bucătarul Cetății: Gustul copilăriei, într-o rețetă cum făceau mamele și bunicile noastre
Multe din amintirile noastre dragi din copilărie sunt legate de preparate delicioase pregătite de mamele și bunicile noastre dragi, care coceau numai și numai bunătăți. Familist convins și păstrător al tradițiilor, Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, ne-a surprins cu o rețetă de prăjitură pe care cu siguranță toți am savurat-o copii fiind.
Prajitura cu bulion este una din prăjiturile clasice, cu care am crescut și eu și sunt sigură că și foarte mulți dintre voi.
Aluatul pentru această prăjitură cu bulion nu este deloc complicat, fie că alegem să folosim foi sau un blat normal.
Pentru prepararea prăjiturii cu bulion avem nevoie de un litru de lapte, 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 3 linguri de griș, jumătate de borcan de dulceață, praf de copt, esență de vanilie, suc de roșii, ulei, budincă de caramel și de vanilie și sare.
Pentru blat, se separă gălbenușurile de albușe și se bat albușurile bine. Se adaugă 6 linguri de zahăr și se bat ăn continuare. Adăugăm apoi cele 6 linguri de făină și se amestecă încet. Se pune praful de copt și esența de vanilie și apoi gălbenușul cu uleiul și se amestecă. Compoziția obținută se lasă 5 minute la odihnit, timp în care ungem tava cu ulei și o tapetăm cu făină. În aluatul odihnit se adaugă sucul de roșii, se pune în tavă, apoi se dă la cuptor.
Pentru cremă se pune la fiert un litru de lapte cu 5 linguri de zahăr și 3 lingurițe de griș și se amenstecă până se îngroașă, după care punem budinca amestecată cu un pic de apă. Când e gata crema, se pun 2 lingurițe de unt, se amestecă și se lasă la răcit.
Blatul răcit se taie în trei. Peste prima foaie se pune cremă, apoi dulceață de caise, a doua foaie de blat, din nou cremă și dulceață, iar deasupra de tot dulceață.
Prăjitura cu bulion trebuie încercată și pentru că ne plac dulciurile care ne aduc aminte de copilărie, de evenimentele fericite din viețile noastre și mai mult, pentru că ne plac deserturile care ne aduc mai aproape ca familie, mai aproape de cei dragi nouă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 6 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi