Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pokerul, joc de noroc ori disciplină sportivă? Un interviu cu așii din Alba Iulia: Adrian”Păcală”  Budacă și Cristian „Șahu” Sîrbu

Publicat

în

VIDEO| Pokerul, joc de noroc ori disciplină sportivă? Un interviu cu așii din Alba Iulia: Adrian”Păcală” Budacă și Cristian „Șahu” Sîrbu

În perioada 11 – 15 noiembrie 2021 la King`s Resort, în Cehia, au avut loc „Zilele pokerului german”, un eveniment de mare amploare în lumea pokerului ce a reușit să atragă mii de jucători de pe întreg globul, printre aceștia s-au regăsit și doi albaiulieni : Adrian”Păcală”  Budacă și Cristian „Șahu” Sîrbu

În ultimii ani King`s Resort s-a „instalat” pe lista de dorințe a oricărui jucător de poker, fie recreațional sau profesionist. Experiența este una unică: camera de poker este considerată a fi cea mai mare din Europa, oferind o vastă varietate de opțiuni pentru cei ce îndrăgesc jocul și totodată unități de cazare și restaurante de cea mai înaltă clasă, unde jucătorii se pot relaxa.

Electrica Furnizare Discount

Percepția despre jocul de poker, în cadrul turneelor sau jocurilor de cash, este împărțită în rândul oamenilor, anumite persoane consideră această ocupație similară cu jocul la „păcănele” pe când, la polul opus, datorită numărului mare de practicanți și al modului în care acesta a evoluat este luată în considerare încadrarea pokerului între disciplinele sportive și chiar includerea sa la Campionatele Olimpice, fiind considerat „șahul cu cărți”, extrem de solicitant din punct de vedere emoțional, psihic și mental.

Am reușit, să le „răpesc” câteva momente, celor doi ași albaiulieni : Adrian”Păcală”  Budacă și Cristian „Șahu” Sîrbu. Am adresat întrebări scurte și la obiect, fiindcă a doua zi ar fi urmat o altă provocare:

Ne așezăm la masă și pur și simplu jucăm, ori „treaba” este mult mai complexă de atât?

„Este liber fiecare dintre noi să interpreteze jocul de poker după cum dorește, tocmai acest lucru, îi dă nuanță, tocmai modul în care suntem creați să fim diferiți aduce „picantul” în acest joc, într-o provocare ce diferă de la carte la carte, de la mână la mână, dar un lucru este cert: fără disciplină, indiferent de competiție nimeni nu o să poată să răzbească, darămite să obțină performață.

În primul rând fără 15.000 de euro nu ai ce să cauți aici, cel puțin unde am ales noi să jucăm, la deschidere de 10 euro cu 25 de euro, aceasta este partea de pregătire pecuniară, iar fără un antrenament pe măsură și o disciplină a jocului nu ai cum să joci „șahul cu cărți” – acest joc este extrem de solicitant, este necesar să poți și să ai capacitatea să observi și deopotrivă să înglobezi fiecare detaliu din jurul tău, să îl folosești în avantajul tău și în dezavantajul adversarului, tot timpul vor exista învingători și învinși.”

Ce este necesar să acceptăm și deopotrivă ce nu trebuie să facem niciodată?

„Jucătorul de poker trebuie aibă  un caracter puternic, măcar un minim-minimorum de viță bună, nu te duci la cazino să te joci cu curentul, nu te duci să apeși butonul pe un aparat de „păcănea”, alegi să faci parte dintr-o provocare în care dealerul este „arbitrul” și jocul este între oameni, acolo este tot farmecul: în coliziunea dintre oameni, modul în care gândesc în acel moment, decizia pe care și-o asumă.

Cât de repede te poți „duce în cap”? Drumul tău să se oprească și să declari falimentul?

„Cuvântul de ordine este disciplină, iarăși, nu ai să bați monedă grea într-o zi și mai grea, există un „talent” și în momentul în care alegi să te retragi, este ca și cum ai avea un întreg porc gătit în față: trebuie să fii nebun să încerci să îl mănânci tot în aceași zi, ai să ajungi cu siguranță la spital la unitatea de primiri urgențe, cu atât mai mult cu cât gustul nu este unul ce îți convine, jucătorii cerebrali nu văd rezultatul de astăzi, nu pierd fără măsură, ci au un plan pe termen lung.

Dacă-ar fi să „pariați” pe o speranță din Alba Iulia ce o să „facă surpriza” la mesele de poker, cine-ar fi acela sau aceea?

Așii pokerului din Alba Iulia îmi răspund unanim : „Giulian Dumitru, disciplina lui este una fascinantă, răbdarea de care dă dovadă cu atât mai mult, are milioane de mâini jucate în mediul online și cât s-au putut de multe în jocurile live până în acest moment. Provine dintr-un mediu al competiției, unul în care, după cum s-a punctat deja, fără disciplină nu ajungi pe cele mai înalte culmi”.

Giulian Dumitru este deținătorul unui palmares de invidiat într-o disciplină a artelor marțiale – taekwondo – un personaj de o disciplină rar întâlnită și un echilibru aproape desăvărșit, care a adus glorie orașului Alba Iulia la nenumărate competiții sportive și a ales ulterior să considere pokerul un mod de viață, de trai și câstig, dar și o provocare constantă,  după ce s-a retras din activitate, iar acesta pare să fie un argument extrem de solid prin care putem să încetăm, noi ori cei sceptici, să mai definim acest joc precum o incursiune la „păcănele”.

Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Petrecere de 1 Decembrie, în fața Catedralei din Alba Iulia. Zeci de români colindă la unison

Publicat

în

VIDEO| Petrecere de 1 Decembrie, în fața Catedralei din Alba Iulia. Zeci de români colindă la unison

În fața Catedralei din Alba Iulia, zeci de români s-au strâns și au început să colinde.

Acompaniați de instrumente muzicale, niște maramureșeni au dat startul colindelor, la care s-au alăturat și restul persoanelor prezente în fața catedralei.

Electrica Furnizare Discount

Români din toate colțurile sunt prezenți astăzi, 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României așa cum se cuvine.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Galerie de ULTRAȘI la Alba Iulia, de Ziua Națională: „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”

Publicat

în

FOTO VIDEO| Galerie de ULTRAȘI la Alba Iulia, de Ziua Națională: „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”

Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare an, unul dintre evenimentele mai deosebite organizate de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, care a oferit și de această dată imagini memorabile, a fost „Uniţi sub tricolor”.

Câteva zeci de tineri, care promovează reunificarea republicii Moldova cu România, au scandat „România dodoloață, idealul nostru-n viața!”, în apropierea Catedralei Reîntregirii.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, o „explozie” de fumigene a dat culoare, dar în acelaşi timp a atras privirile românilor prezenţi în oraşul Marii Uniri.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia: Ceremonia de primire a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia: Ceremonia de primire a soliilor din Cetățile de Scaun, la Sala Unirii

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României 2021 și a 103 ani de la Marea Unire, miercuri, 1 decembrie, la Alba Iulia, la Sala Unirii a avut reconstituirea istorică a Primirii Soliilor din Cetățile de Scaun.

Ceremonia de primire a soliilor din partea Cetăților de Scaun ale celor trei provincii româneşti: Ţara Românească, Moldova – Bucovina şi Transilvania, este un moment emoţionant devenit deja tradiţie la Alba Iulia – capitala de suflet a românilor.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Miercuri, îmbrăcaţi în costumele epocii, veniți parcă din negura timpurilor, solii din provinciile româneşti au citit mesajele lor către ţară, întărind în discursurile rostite importanţa istorică a evenimentului petrecut acum 101 de ani.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

Ceremonialul a început la ora 11.00, iar gazdele acestui moment solemn au fost primarul municipiului Alba Iulia – Gabriel Pleșa și personajele de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare