Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO percheziții: Suspecți de furturi din locuințe din Alba Iulia, reținuți de polițiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

suspect furtDoi tineri din Câmpia Turzii au fost reținuți ieri pentru 24 de ore de polițiștii din Alba Iulia. La domiciliile celor doi oamenii legii au efectuat marți dimineață percheziții, aceștia fiind suspectați de comiterea mai multor furturi din locuințe de pe raza municipiului Alba Iulia.

Potrivit polițiștilor, suspecții au sustras bani, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, prejudiciul la acest moment fiind evaluat la circa 30 de mii de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Suspectul principal (FOTO) a fost prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare peventivă, iar partenerul său de acțiune, cu promunerea măsurii preventive de control judiciar.

UPDATE joi, 10 aprilie: Suspectul Alexandru B., de 32 ani, din municipiul Câmpia Turzii, reţinut pentru comiterea mai multor furturi din case de locuit de pe raza municipiului Alba Iulia, a fost prezentat, ieri, 09 aprilie a.c., Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus arestarea preventivă a suspectului, pentru o perioada de 30 zile. Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Alba.

Față de celălalt suspect, respectiv Mircea P., Parchetul de pe lânga Judecătoria Alba Iulia a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 30 zile .

UPDATE IPJ ALBA: Doi suspecţi de comiterea ai multor furturi din case de locuit, situate pe raza municipiului Alba Iulia au fost depistaţi de poliţişti în judeţul Cluj. Pe numele ambilor s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia, cu sprijinul lucrătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Alba, dar şi a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au organizat, pe raza municipiului Câmpia Turzii, la data de 08 aprilie a.c., percheziţii domiciliare, la doi suspecţi de comiterea mai multor furturi din case de locuit situate pe raza municipiului Alba Iulia.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate două persoane de sex bărbătesc, respectiv Alexandru B., de 32 ani, cunoscut cu antecedente penale şi Mircea P., de 22 ani, ambii din municipiul Câmpia Turzii, judeţul Cluj.

Până în prezent, din datele obţinute în cadrul investigaţiilor efectuate şi a probele administrate în dosar, poliţiştii au stabilit că în perioada lunilor ianuarie – martie 2014, suspecţii au comis patru furturi din locuinţe, situate pe raza municipiului Alba Iulia, de unde au sustras sume de bani şi bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri, etc), valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 25.000 lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, de la cei doi suspecţi au fost ridicate mai multe bunuri (bijuterii, ceasuri, laptop-uri).

Faţă de Alexandru B., se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor  de „furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de articolul  228 alin 1, art. 229 alin 2 lit. b din Codul penal, iar faţă de suspectul Mircea P., pentru comiterea infracţiunilor  de „complicitate la furt calificat” , faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 48 din Codul penal şi a infracţiunii de „tainuire”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 270 al. 1 din Codul penal.

Totodată poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Fata de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru o durată de 24 ore, iar azi, 09 aprilie a.c., suspectul Alexandru B. să fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă, iar suspectul Mircea P. cu propunere de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Informaţii de background: Suspectul Alexandru B. este cunoscut cu antecedente penale, fiind în nenumărate rânduri condamnat la pedeapsa închisorii, în cursul anilor 1997-2004, fiind încarcerat pentru comiterea de infracţiuni de furt şi distrugere.

Tot pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, bărbatul a fost condamnat în Franţa, a pedeapsa închisorii, de unde s-a eliberat în anul 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea