VIDEO. Percheziții la persoane bănuite de comercializare ilegală de tutun: Trei bărbați din Alba Iulia au fost reținuți

Polițiștii din Alba au ridicat 105 kilograme de tutun și aparate artizanale utilizate la mărunțirea tutunului și confecționarea țigaretelor, în urma a 5 percheziții la persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat tutun în afara unui antrepozit fiscal.

La data 23 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții la persoane bănuite de deținerea și comercializarea de tutun și țigarete în afara unui antrepozit fiscal.

INFORMARE COVID-19

Perchezițiile au avut loc în municipiul Alba Iulia (2) și în comunele Lunca Mureșului (2) și Unirea (1), ambele din județul Alba.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 105,46 kilograme de tutun măcinat, o instalație artizanală de mărunţit și aparate artizanale utilizate la confecționarea țigaretelor.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2015 -2017, 3 bărbați, cu vârste de 67, 37 și 32 de ani, toți din Alba Iulia, ar fi achiziţionat tutunul, sub formă de frunze, de la diferite persoane fizice, l-ar fi mărunțit, l-ar fi ambalat în pungi de câte 250 de grame și l-ar fi comercializat unor clienți găsiți prin intermediul internetului, cărora le-ar fi fost transmise colete prin intermediul unor firme de curierat.

Cei 3 bărbați au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, față de aceștia fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de „deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”, faptă prevăzută de Codul Fiscal.

În cursul zilei de azi, 24 mai, cei 3 vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Alba, precum și al polițiștilor de la Poliţia Municipiului Alba Iulia şi ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

DE CE SA-I RETINA? 24 mai 2017 at 11:47

MI SE PARE ANORMAL RETINEREA LOR

PINA LA URMA URMEI NU AU UZAT DE VIOLENTA..

city 25 mai 2017 at 9:13

Astia trebuie jupuiti de vii, apoi spanzurati in piata centrala. Cei ce fura milioane: liberi ca pasarea cerului. Vreme trece, vreme vine…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...