Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor, mobilizare fără precedent în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor, mobilizare fără precedent în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Grecii de la Aktor au crescut mobilizarea pe șantierul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în special în zona alunecării de teren de la Oiejdea. Sămbătă era un adevărat furnicar pe această porțiune, comparabil cu cel de la UMB, explicabil prin prezența camioanelor de la MARCOTIM IMPEX, unul dintre cel mai serioși prestatori care lucrează pe autostrăzile din România.

Citește și: VIDEO| Se CIRCULĂ prin TOT nodul rutier Sebeș, conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

Constructorul grec a efectuat lucrări de consolidare în zona alunecării de teren de la km 19+800 și a montat protecții antierozionale. În acest moment se fac lucrări de excavații pe calea 1 (sensul Sebeș-Turda) până la stratul de formă, practic se evacuează materialul pentru a se putea executa foraje și ancore pentru piloții de susținere și consolidarea terenului unde a avut loc alunecarea. După ancorare vor fi efectuate lucrări de drenare pentru a scădea presiunea pe zidul de piloți. Se poate observa deja linia autostrăzii a prins deja contu în zona în care este alunecarea de teren.

Alunecarea de teren de la Oiejdea:

YouTube video

CNAIR și ministrul Drulă au găsit însă o soluție pentru a deschide traficul pe autostradă în acest an, indiferent dacă lucrările la alunecare vor fi finalizate sau nu. În această zonă, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi finalizate până la finalul lunii octombrie 2021, se va realiza o platformă înspre DN 1, iar traficul va fi deviat prin această zonă, desigur cu restricții și limitări de viteză. Soluția de a deschide traficul în acest an chiar cu limitări de viteză, pe o porțiune de 300-400 de metri este incomparabil mai bună decât alternativa, adică circulația doar pe DN 1, în coloană, bară la bară.

Citește și: FOTO, VIDEO| S-a DESCHIS circulația pe bretelele 1 și 2 din nodul rutier Sebeș care asigură conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

”În ultimele două luni MARCOTIM IMPEX a realizat cantități impresionante de umpluturi: 120.000 metri cubi la nodul rutier Teiuș, 40.000 metri cubi la pasajul 27+100, 50.000 metri cubi la pasajul 27+700, 50.000 metri cubi la pasajul 29+200, 60.000 metri cubi la pasajul 35+600. MARCOTIM mai are de executat umpluturi de 50.000 metri cubi la nodul rutier Teiuș și 70.000 de metri cubi la km 24+450, care vor fi terminate până în 15 august. Începând cu 1 septembrie 2021, societatea va începe, alături de Aktor, lucrările pe un lot din autostrada A0 (centura capitalei),” a declarat pentru ziarulunirea.ro, Mircea Rotar, șeful de șantier al firmei.

Nodul rutier Teiuș:

YouTube video

Tot sămbătă, grecii de la Aktor turnau ultimul strat de asfalt (stratul de uzură) la km 37, între Rădești și Sâncrai. Cu excepția a trei porțiuni, pe acest segment de autostradă sunt turnate două straturi de asfalt, iar de mai bine de o săptămână a început să se toarne ultimul strat. Dacă mențin acest ritm, de circa 1500-2000 tone de asfalt turnat/zi, pănă la finalul lunii octombrie, aproape tot lotul va fi asfaltat ”la uzură”.

Asfaltări între Rădești și Sâncrai:

YouTube video

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2, grecii de la Aktor, au început să toarne ultimul strat de asfalt

În zona Sâncrai, ca urmare a devierii DJ 142 L, în continuarea descoperirilor făcute în anul 2016, în urma primelor săpături arheologice din acest an, din dreptul km. 40 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, la ieșirea din Sâncrai spre Ciumbrud au fost descoperite alte 15 morminte din Evul Mediu timpuriu, dar și 3 așezări străvechi din aceeași perioadă. Potrivit informațiilor obținute de ziarulunirea.ro, cercetările arheologice din această zonă au fost finalizate joi, firma BAXCOM putând să continue lucrările de ridicare a zidului de sprijin de la rampele DJ 142 L care va supratraversa autostrada.

Zona Sâncrai:

YouTube video

În următoarele 2 săptămâni numărul muncitorilor de pe acest segment de autostrada va crește cu circa 200, antreprenorul aducând mai mulți prestatori pentru lucrări de: montare parapeți, montare panouri fonoabsorbante, instalare panouri de semnalizare, execuție drumuri de întreținere, a rigolelor mediene și a gardului de împrejmuire.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor pe corpul autostrăzii și deschiderea circulației rutiere este cel târziu 30 noiembrie 2021, iar pentru finalizare celorlalte lucrări, a CIM-ului, rigole, șanturi etc. termenul asumat de Aktor este finalul lunii aprilie 2022.

Mobilizarea bună a Aktor la alunecarea de teren de la Oiejdea, la umpluturi și la asfaltări din ultima perioada, ne dă speranțe mari că până la finalul acestui an se va circula pe autostrada de la Sebeș până la Turda, iar traficul de coșmar dintre Alba Iulia și Aiud va rămâne istorie!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea