Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2, grecii de la Aktor, au început să toarne ultimul strat de asfalt

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, lotul 2, grecii de la Aktor, au început să toarne ultimul strat de asfalt

Pe lotul 2 al autostrăzi A10 Sebeș – Turda, s-a ajuns în sfârșit să se toarne și ultimul strat de asfalt. Momentan, s-a turnat doar o porțiune de test între kilometrul 27 și 28, în partea de jos a orașului Teiuș, urmând ca de luni să înceapă să se toarne în forță, circa 1.500 – 2.000 tone de asfalt pe zi.

Citește și: FOTO, VIDEO| S-a DESCHIS circulația pe bretelele 1 și 2 din nodul rutier Sebeș care asigură conexiunea dintre autostrada A10 Sebeș-Turda și A1

În prezent, pe cei 24,5 kilometri ai acestui segment de autostradă este turnat stratul de binder (al doilea strat e asfalt), cu trei excepții: în zona alunecării de teren de al Oiejdea, kilometrul 26, în zona Teiuș și la Sâncrai, la kilometrul 42.

CITEȘTE ȘI: În acest an se va circula pe autostrada A10 Sebeș-Turda de la Alba Iulia la Aiud, indiferent dacă soluția de la alunecarea de teren de la Oiejdea va fi finalizată sau NU!

YouTube video

Zona alunecării de teren de la Oiejdea este punctul cheie al autostrăzii A10 Sebeș – Turda de finalizare a acesteia, depinzând deschiderea circulației rutiere fără nicio restricție. Vestea bună e faptul că totuși chiar dacă lucrările în această zonă nu ar fi finalizate în acest an, se va realiza o platformă înspre DN și se va deschide oricum traficul rutier, chiar dacă cu restricții și limitări de viteză.

YouTube video

La pasajul peste calea ferată de lângă nodul rutier Teiuș se lucrează la realizarea umpluturilor între zidurile de sprijin, structura fiind deja suprabetonată.

La Sâncrai, în zona relocării drumului judetean 142L, au fost făcute noi descoperiri arheologice, în zonă urmând să fie realizat un zid de sprijin la rampele supratraversării pe care drumul județean o are la autostradă.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pregătiri pentru deschiderea traficului la nodul Sebeș pe bretelele 1 și 2: Se realizează marcajele rutiere

Dacă lucrurile decurg normal, iar grecii vor reuși să toarne 2.000 de tone de aslfalt pe zi, până la sfârșitul lunii septembrie, aproape tot acest segment de autostrada va fi asfaltat.

Termenul pentru darea în circulație a acestui lot este până în decembrie 2021, iar termenul final pentru realizarea celorlalte lucrări, al CIM-ului sau orice alte intervenții care nu țin de corpul autostrăzii este la sfârșitul lunii aprilie 2022.

Există speranțe mari ca până la finalul acestui an să se circule pe autostradă de la Sebeș până la Florești, aproape de Cluj Napoca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea