VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se lucrează la alunecarea de teren din zona dealului de la Pârâul Iovului

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, se lucrează la alunecarea de teren din zona dealului de la Pârâul Iovului

Pizzarotti, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a început să efectueze lucrări în zona alunecării de teren de la Alba Iulia Nord din dealul de la Pârâul Iovului. Astăzi a început să se excaveze și să se ridice pământul rezultat în urma alunecării.

În zona viitorului nod rutier Alba Iulia Nord, mai precis în dealul de la Pârâul Iovului a avut o alunecare masivă de teren în urma ploilor abundente din luna iulie 2020. Pământul a plecat cu tot cu ancorele și celelalte mijloace de susținere puse de către constructor, taluzul ocupând o parte din corpul viitoarei autostrăzi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit comunicatului CNAIR de la data respectivă: „Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, km 16+30 a avut loc o pierdere locală de stabilitate a taluzului. Echipa de specialiști formată din experți ai CNAIR și ai Antreprenorului a constatat, la fața locului, că alunecarea de suprafață a taluzului nu a afectat corpul autostrăzii. După definitivarea expertizei tehnice în lucru, luni, 27.07.2020 se va adopta soluția de remediere și ulterior se va trece la implementarea acesteia de către Antreprenor”

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Tot astăzi, în apropiere de Alba Iulia Nord se turna ultimul strat de asfalt sau stratul de uzură cu un finisor dublu.

Facebook Twitter Google+ YouTube