VIDEO: Parcul Dendrologic Alba Iulia, o veritabilă grădină botanică forestieră, sub asaltul hoților de lemn
Mulți dintre dumneavoastră ați auzit deja despre Parcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad” din Valea Popii, zona Mamut, o veritabilă grădină botanică forestieră întinsă pe 21 de hectare – un proiect al Primăriei Alba Iulia aflat în curs de finalizare.
Acest parc cu peste 1000 de specii forestiere și zeci de plante unicat, majoritatea aclimatizate liber, reprezintă pentru unii dintre semenii noștri o sursă perfectă de lemne de foc.
O sesizare în acest sens ne-a fost făcută de către un cititor cu simț civic al ziarului “Unirea”, care ne-a și trimis drept dovadă, un filmuleț făcut cu telefonul mobil. Albaiulianul ne-a explicat că duminică în jurul orelor 12.00, în timp ce orașul era sub o ceață densă, a ieșit la alergare pe aleile din Parcul Dendrologic. Aici era senin, soare, aer curat și un peisaj numai bun de făcut mișcare.La un moment dat, atenția i-a fost distrasă de zgomotul făcut de mai mulți bărbați, de etnie roma, după spusele martorului, care mânau două căruțe cu arbori proaspăt tăiați din zonă, deplasându-se în direcția Micești.
Chiar dacă i-a fost puțin teamă, cititorul nostru a reușit să filmeze cu telefonul mobil căruțele încărcate cu lemn și ni l-a transmis nouă, întrebând cine administrează această zonă frumoasă și dacă nu ar fi nevoie de pază aici, având în vedere că este un parc dendrologic, care adăpostește numeroase și variate specii de arbori și plante, unele unicat.
Vom reveni cu răspunsul Primăriei Alba Iulia, proprietarul și administratorul parcului, vizavi de această sesizare.
Parcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad” din Valea Popii este compus din trei importante obiective: Parcul Dendrologic în sine, zona de agrement, prevăzută cu alei pietonale, spaţii de joacă şi pista de bicilete.
Valoare totală a proiectului este de 11.398.022,80 lei, la care contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 3.920.074,50 iar cea proprie, a Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Alba Iulia este de 7.477.948,30 de lei. Proiectul a început în 26 iulie 2011 şi are termen de finalizare primăvara lui 2014.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrucât a crescut numărul de copii
„Miracol” pe Transapuseana, după asfaltare: Se solicită redeschiderea unei școli dintr-o comună care era depopulată, întrcât a crescut numărul de copii Modernizarea Transapusenei, cea mai mare investiție din România într-un drum județean, are tot mai multe efecte sociale, potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan. Acesta a declarat, la Radio Unirea FM, că administrația locală […]