Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO | O elevă de clasa a II-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Abrud a câștigat premiul I la Festivalul Național de Folclor din Orăștie

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | O elevă de clasa a II-a la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Abrud a câștigat premiul I la Festivalul Național de Folclor din Orăștie

La doar 9 ani, Daiana Narița, reprezentantă a Țării Moților, elevă a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud și membră a Ansamblului Folcloric „Aurarii” din comuna Bucium, coordonată de prof. Alexandra Vereș, a câștigat premiul I  (categoria de vârstă 9- 15 ani) la Festivalul Național de Folclor din Orăștie.

Citește și: O fetiţă de doar 7 ani din Ţara Moţilor – Premiul I la Festivalul Naţional de Folclor “Benone Sinulescu”

Tânăra reprezentantă a Țării Moților, din însăși inima ei, își cântă mândria de a se fi născut aici cu fala specifică moților și gingășia vârstei.

Membra a Ansamblului Folcloric „Aurarii” din comuna Bucium, județul Alba, studiază canto și dansuri populare sub coordonarea doamnei profesoare Alexandra Vereș, care a deschis lada de zestre a spiritualității moțești (și nu numai) pentru a transmite mai departe copiilor dragostea pentru folclor.

YouTube video

„Iubesc să îmbrac portul popular, mă identific prin muzica pe care o cânt, aparținând întru totul cântecului popular”, a declarat Daiana Narița.

Festivalul Concurs Național de Folclor „Buna mea m-o învățat” a ajuns la a doua ediție și s-a desfășurat la Orăștie, iar Sala Astra a devenit neîncăpătoare pentru cei veniți pentru a-i vedea pe cei 25 de concurenți care au urcat pe scenă.

La categoria 9-15 ani premiul I, l-a câștigat Daiana Narița din Alba-Iulia, județul Alba care a cucerit publicul cu talentul, naturalețea și gingășia ei. Pentru Daiana de 9 ani a fost primul concurs la care a participat, ne-a mărturisit în culise mama ei în timp ce ne arăta cerceii de buciumană de care tocmai ne vorbise în grai copila, păstrați în cutia veche și moșteniți de la vrednica sa strabunică.

Marele premiu a fost câștigat tot de o tânără din județul Alba, din zona Târnavelor, Mailat Maria. Aceasta a reușit să cucerească publicul și juriul, mai întâi cu doina interpretată și apoi, cu cântecul de joc specific zonei sale de origini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Mircea Goia este noul director general interimar al CUPRUMIN Abrud. Este un profesionist în domeniu cu o carieră lungă în companie

Bera Larisa

Publicat

în

Mircea Goia este noul director general interimar al CUPRUMIN Abrud. Este un profesionist în domeniu cu o carieră lungă în companie Mircea Goia este noul director general interimar al CUPRUMIN Abrud, în urma deciziei de astăzi, 27 iunie, a Consiliului de Administrație al companiei. Este un profesionist în domeniu cu o carieră de 30 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea