VIDEO | Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, la Cugir:” E obligatoriu ca România să producă o armă individuală și să dezvolte capacități de apărare”
VIDEO | Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL, la Cugir:” E obligatoriu ca România să producă o armă individuală și să dezvolte capacități de apărare”
Nicolae Ionel Ciucă a fost prezent sâmbătă, 21 septembrie 2024, la Cugir cu prilejul sărbătoririi a 225 de ani de la înființarea primei fabrici de oțel. Într-un interviu acordat pentru ziarulunirea.ro, președintele PNL, a subliniat importanța dezvoltării capacităților de apărare a României.
Citește și: VIDEO | Președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, vizită la fabrica Nova Grup din Cugir și la evenimentele organizate în cadrul festivalului „Toamna Cugireană” 2024
„Apărarea începe acasă, este o responsabilitate în toate instituțiile și organismele, fie că vorbim de NATO, fie că vorbim de Uniunea Europeană. Este absolut clar că responsabilitatea apărării a forțelor armate este a fiecărei națiuni în parte„, a declarat Nicolae Ionel Ciucă.
Președintele PNL a vorbit despre necesitatea colaborării între sectorul privat și cel de stat pentru a putea beneficia de finanțările alocate prin fondurile europene, care pot contribui la dezvoltarea capacității de apărare a țării, atât în domeniul cercetării și dezvoltării, cât și în cel al tehnologizării.
„S-au creat o serie întreagă de platforme prin care să se pună laolaltă eforturile, astfel încât, să existe o comuniune de standarde, un sistem integrat și oportunități pentru industria de apărare de stat și privată. Unul dintre obiectivele pe care noile reglementări la nivel european le promovează este aceea de integrare a IMM-urile în lanțurile de aprovizionare, de identificare a posibilităților de finanțare, atât prin fondul european de apărare, unde există o alocare până în anul 2027, de 8 miliarde de euro din care 2,7 sunt alocate pentru cercetare-dezvoltare, celălalte pentru tehnologizare și producție. Toate chestiunile acestea trebuie să stea pe masa atât a structurilor de la nivel industrie de apărare de stat, cât și privat, pentru a ne putea folosi de aceste oportunități, inclusiv de finanțare„, a adăugat politicianul.
De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit și despre importanța unui parteneriat între Guvern și sistemul bancar.
„Se discută de asigurarea la nivel european, a posibilităților de susținere financiară prin Banca Europeană de Investiții sau prin sistemul de bănci private, astfel încât să fie subvenționate astfel de inițiative, ceea ce înseamnă că și pentru țara noastră este absolut necesar ca relația între guvernul României și Banca Națională a României să prevadă politicile necesare pentru sistemul bancar privat, pentru a avea în portofoliu finanțarea inițiativelor pentru dezvoltarea capacităților de industrie de apărare, atât la nivel guvernamental, cât și în mediu privat„.
Conform declarațiilor președintelui PNL, Nicolae Ciucă, este obligatoriu ca România să producă o armă individuală, pentru că „apărarea începe acasă”.
„Este obligatoriu să avem capacități proprii de producție, de echipamente și tehnică militară, de muniție și de tot ceea ce înseamnă componenta de cercetare dezvoltare și inovare în domeniu pentru că, aceasta va fi modalitatea prin care putem să ne asigurăm pentru tot ceea ce înseamnă securitatea națională și, în mod deosebit, să putem folosi toate aceste oportunități pentru a căpăta acea independență la nivel național care să înlăture temerile legate de lanțurile de aprovionare și dependența de alte țări când vine vorba de apărare„, a încheiat fostul premier al României.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii