Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| ”Minunea” de pe autostrada Sebeș-Turda, lotul 1. La viaductul de la Alba Iulia Nord se va lucra zi și noapte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, la viitorul nod rutier Alba Iulia Nord, mai precis în zona viaductului peste liniile de cale ferată, se va lucra non-stop pentru o perioadă de timp.

”Minunea” va dura 8 zile, în intervalul 6 iulie-14 iulie, deoarece antreprenorul care se ocupă de construcția lotului 1, Impresa Pizzarotti, a obținut, după nenumărate amânări, aprobarea de la Transelectrica pentru a putea întrerupe temporar alimentarea cu energie electrică a firelor care străbat respectiva zonă și care au condus până acum la o stopare a lucrărilor în aria de protecție a stâlpilor de înaltă tensiune.

Nodul Alba Iulia Nord:

YouTube video

Citește și: Video dronă: Cum arată autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, cu 6 luni înainte de deschiderea parțială a circulației, promisă de constructor și ministrul Cuc

Azi, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord era întreruptă energia electrică, iar o echipă specializată în astfel de lucrări a început să dea jos firele dintre cei doi stâlpi de înaltă tensiune care supratraversează viaductul peste liniile de cale ferată, permițând astfel constructorului să înainteze cu lucrările specifice.

Electricienii care dau jos firele de curent de pe stâlpii de înalta tensiune:

YouTube video

Important de precizat este că întreruperea energiei electrice în zona șantierului nu va afecta consumatorii casnici sau industriali deoarece rețeaua electrică este în buclă.

În acest moment, antreprenorul Impresa Pizzarotti a adus 2 foreze, care se pot observa în imaginile noastre, iar potrivit informațiilor obținute de Ziarul Unirea, spre seară, este foarte posibil să mai fie adusă încă o foreză în completarea celorlalte două.

Lotul 1, filmat complet:

YouTube video

Conform declarațiilor lui Eusebio Caretta, directorul Pizzarotti, aceste lucrări care sunt la ora actuală în desfășurare vin ca urmare a unor cereri adresate Transelectrica, cereri care vizau întreruperea totală în alimentarea cu energie electrică a respectivelor linii. Cu aceasă ocazie, se va putea realiza o parte din infrastructura viaductului concomitent cu relocarea liniei de înaltă tensiune care a dat atâta bătaie de cap constructorului.

Cristian Radu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANPC, sfaturi la achiziționarea legumelor și fructelor proaspete: La ce trebuie să fie atenți consumatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANPC, sfaturi la achiziționarea legumelor și fructelor proaspete: La ce trebuie să fie atenți consumatorii Consumatorii trebuie să fie foarte atenți atunci când cumpără legume și fructe proaspete, de la etichetare și până la observarea directă, având în vedere că în sezonul cald astfel de produse sunt din abundență. ANPC vine cu sfaturile pentru a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea