VIDEO Ministrul Transporturilor: TRANSALPINA este „un copil orfan, n-are mamă, n-are tată”. Ea este deschisă circulaţiei, însă are statut de drum în lucru
„Transalpina este în situaţia de copil orfan, n-are mamă, n-are tată. Ea este deschisă circulaţiei, dar are un statut de drum în lucru”, aceasta este declaraţia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, prezent vineri, într-o vizită de lucru la Alba Iulia. Ministrul a confirmat astfel declaraţia prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, care luni, 7 iulie, anunţa că se poate circula pe „Drumul Regelui”. Ioan Rus a precizat că şoferii trebuie să circule cu grijă, fiindcă „nu sunt finalizate toate chestiunile”.
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat vineri situaţia Transalpinei, la Alba Iulia, spunând că la momentul actual „este un copil orfan”. Asta pentru că, explică ministrul” nu a fost preluată de CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu mai ştiu exact. A preluat-o o primă firmă, care a renunţat, şi-a dat demisia din insolvenţă, a luat-o a doua…”.
Deci, Translpina e un copil orfan, n-are mamă n-are tată în acest moment. Ministrul Ioan Rus a spus că încearcă ” prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă, de casa copilului” să găsească o soluţie din acest moment.
El a anunţat că, oficial, şoseaua este deschisă circulaţiei doar că „are un statut de drum în lucru”. Mai exact, cu restricţiile de rigoare, e atenţionat fiecare să circule cu grijă, fiindcă „nu sunt finalizate chiar toate chestiunile”.
Reamintim că a fost rezolvată şi problema semnului de „Drum închis” de la ieşirea din Petreşti. A fost înlocuit cu unul de „Drum în lucru”, astfel că circulaţia pe şoseaua Transalpina este liberă din ambele părţi, atât dinspre Vâlcea cât şi dinspre Sebeş.
Citiţi şi Circulaţie deschisă spre TRANSALPINA, şi dinspre Sebeş. Semnul de “drum închis”, înlocuit cu “drum în lucru”
Conducătorii auto sunt rugaţi să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.
În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe şoseaua Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era închis circulaţiei. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe.
Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), şi Sebeş (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Paradă militară de 1 decembrie 2024, la București: Vor defila soldații Armatei Române și militari străini în Piața Arcului de Triumf
Paradă militară de 1 decembrie 2024, la București: Vor defila soldații Armatei Române și militari străini în Piața Arcului de Triumf Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României se va desfășura duminică, 1 decembrie 2024, la București, începând cu ora 10.00, în Piața Arcului de Triumf. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
CSM Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-0)! „Alb-negrii” s-au împiedicat în derby „de Alba”, ratând primul loc
-
Actualitate3 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentariio zi ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate2 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?