Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Ministrul Transporturilor: TRANSALPINA este „un copil orfan, n-are mamă, n-are tată”. Ea este deschisă circulaţiei, însă are statut de drum în lucru

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ministrul Transporturilor Ioan Rus la Alba Iulia„Transalpina este în situaţia de copil orfan, n-are mamă, n-are tată. Ea este deschisă circulaţiei, dar are un statut de drum în lucru”, aceasta este declaraţia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, prezent vineri, într-o vizită de lucru la Alba Iulia. Ministrul a confirmat astfel declaraţia prefectului de Vâlcea, Dumitru Cornoiu, care luni, 7 iulie, anunţa că se poate circula pe „Drumul Regelui”. Ioan Rus  a precizat că şoferii trebuie să circule cu grijă, fiindcă „nu sunt finalizate toate chestiunile”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat vineri situaţia Transalpinei, la Alba Iulia, spunând că la momentul actual „este un copil orfan”. Asta pentru că, explică ministrul” nu a fost preluată de CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu mai ştiu exact. A preluat-o o primă firmă, care a renunţat,  şi-a dat demisia din insolvenţă, a luat-o a doua…”.

Deci, Translpina e un copil orfan, n-are mamă n-are tată în acest moment. Ministrul Ioan Rus a spus că încearcă ” prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă, de casa copilului”  să găsească o soluţie din acest moment.

El a anunţat că, oficial, şoseaua este deschisă circulaţiei doar că „are un statut de drum în lucru”. Mai exact, cu restricţiile de rigoare,  e atenţionat fiecare să circule cu grijă, fiindcă „nu sunt finalizate chiar toate chestiunile”.

Reamintim că a fost rezolvată şi problema semnului de „Drum închis” de la ieşirea din Petreşti. A fost înlocuit cu unul de „Drum în lucru”, astfel că circulaţia pe şoseaua Transalpina este liberă din ambele părţi, atât dinspre Vâlcea cât şi dinspre Sebeş.

Citiţi  şi Circulaţie deschisă spre TRANSALPINA, şi dinspre Sebeş. Semnul de “drum închis”, înlocuit cu “drum în lucru”

Conducătorii auto sunt rugaţi să-şi ia măsuri de maximă prudenţă având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.

În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe şoseaua Transalpina cuprins între Obârşia Lotrului şi Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era închis circulaţiei. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe.

Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), şi Sebeş (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro şi a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea