VIDEO: Ministerul Transporturilor înființează o ”Linie verde” pentru subcontractanții români neplătiți de companiile străine care au câștigat licitațiile pentru autostrăzi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, în cadrul inspecției făcute pe șantierele autostrăzii A10 Sebeș-Turda, din județul Alba, că la minister va fi deschisă o ”Linie verde” pentru firmele românești care au contracte cu companiile străine care au câștigat licitațiile pentru autostrăzi, pentru a le da posibilitatea să anunțe dacă nu își primesc banii.

”O să fac acea linie verde a constructorului român, unde se pot înregistra toți constructorii care nu și-au primit banii și nu sunt declarați subcontractori la CNAIR, ca să-i putem plăti noi”, a declarat ministrul Cuc.

Decizia a venit după ce mai multe firme subcontractante au rămas neplătite de constructorii care au câștigat licitațiile. Un exemplu dat de ministrul Cuc este firma Aktor, care a avut datorii de 35 de milioane de euro, care au fost plătite în mare parte în ultima vreme, rămânând de plătit o sumă de 5 milioane de euro.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...