Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: Mihai Buculei: Mai sunt 2-3 zile şi încheiem construcţia Monumentului. Noroc că ţine Dumnezeu cu noi.

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Buculei, la Alba Iulia: Mai sunt 2-3 zile şi încheiem construcţia Monumentului. Noroc că ţine Dumnezeu cu noi.

Sculptorul Mihai Buculei a fost prezent vineri, la Alba Iulia, pe șantierul în care e amplasat Monumentul Unității Naționale, dar și parcul Unirii, aflat în reabilitare, înainte cu două săptămâni de Ziua Națională a României.

„Mai sunt 2-3 zile până încheiem construcţia. Durează vreo săptămână până se curăţă de ciment, îndepărtarea schelei, amenajarea cu gazon în jurul Monumentului din care iese de fapt Monumentul. Nu îmi place să dau nimic precis, uitaţi-vă în sus, mâine poate să plouă. Aseară ne-am trezit că nu ştiam unde să ne ascundem flexurile. Dacă îngheaţă şi schele se încarcă cu gheaţă, şi e posibil oricând să se întâmple după cum ne anunţă mneteorologii… Noroc că ţine Dumnezeu cu noi”, a declarat sculptorul

Citeşte şi: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI

Proiectul lui Mihai Buculei a fost declarat câştigător în urma unui concurs organizat în 1993, din 29 de machete aparţinând a 27 artişti plastici, şi trebuia să marcheze 75 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Concursul a fost reluat în 2008, soluţia lui Mihai Buculei fiind desemnată, din nou, câştigătoare. Ridicarea monumentului aduce şi o reconfigurare completă a Parcului Unirii din Alba Iulia şi construirea unui pod care va face legătura între monument şi Catedrala Încoronării.

Potrivit contractului, autorul îşi asumă că monumentul va fi realizat, amplasat şi finalizat până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivităţile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 decembrie 2018.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea