Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO ”Micii Ecologiști ai Cetății”, concursul județean pe teme ecologice, ediția a X-a, la Alba Iulia: Prichindeii au răsplătiți cu diplome, cupe și cadouri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Micii Ecologiști ai Cetății”, concursul județean pe teme ecologice, ediția a X-a, la Alba Iulia: Prichindeii au răsplătiți cu diplome, cupe și cadouri

Zeci de copii de la grădiniţele din judeţul Alba au participat miercuri, 20 martie 2024, la a X-a ediţie a concursului “Micii Ecologiști ai Cetății”.

Citește și: FOTO „ECO-MODA” – paradă a costumelor și a jucăriilor create din materiale reciclabile, la Grădinița cu P.P. nr. 8 din Alba Iulia

Grădinița cu program prelungit nr. 8 și nr. 9 și Grădinița cu program prelungit nr. 13 din Alba Iulia derulează de 10 ani un proiect privind protecția mediului și în special a apelor, în parteneriat cu SGA (Sistemul de Gospodărire a Apelor) Alba.

În această perioadă, în grădinițele din Alba s-au desfășurat o serie de activități cu caracter ecologic, având ca finalitate organizarea concursului județean ”Micii ecologiști ai Cetății”. La concurs au participat echipaje de preșcolari de la grădinițele din Alba Iulia, Aiud și Sebes.

Preșcolarii au avut de trecut trei probe: cea a costumelor confecționate din materiale reciclabile, cea de întrebări și răspunsuri despre ecologie şi proba practică, în care fiecare echipaj a confecționat o jucărie sau obiect din materiale reciclabile dând dovadă de creativitate.

YouTube video

Copiii învață astfel de mici cum să respecte mediul înconjurător, să consume mai puțin, cum pot recicla/reutiliza anumite materiale. Toate aceste gesturi îi vor face să fie conștienți de ce înseamnă ecologia și să devină cetățeni responsabili!

”Copiii au fost răsplătiți cu cupe, diplome și cadouri, puse la dispoziție de partenerii nostri: SGA Alba, Asociațiile de părinți de la grădinița 8 și 13 și Cora Trade Center, reprezentat prin domnul Stanciu Cosmin, cărora le mulțumim și pe această cale!

Juriul a fost format din: inspector pentru educatie timpurie, doamna Stan Loredana, inspector pentru activități extrașcolare, doamna Ignat Elena, director SGA Alba, domnul Dican Valentin, Cârnaț Camelia, reprezentant SGA Alba, domnul Băeșan Sebastian, președintele Asociației de părinți și doamnele director de la grădinițele organizatoare: doamna Fotin Laura și doamna Mariș Geta-Maria!

De buna desfășurare a concursului s-a ocupat Nagy Edina, profesor pentru învățământul preșcolar, interpretând rolul persoanei iubitoare de natură, Ecologica!

Concursul are și o secțiune cu participare indirectă, unde conform regulamentului așteptăm lucrările trimise de participanți din toată țara!

Îndemnul nostru este să fiți ecologiști reciclând, reutilizând, respectând natura! Mulțumim tuturor pentru prezență!”, au transmis organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Copiii au învățat să reducă poluarea, risipa și importanța reciclării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Copiii au învățat să reducă poluarea, risipa și importanța reciclării Săptămâna Verde a constituit pentru preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia și structura Micești, un prilej de sensibilizare și responsabilizare în îngrijirea și înfrumusețarea mediului ambiant, pentru deprinderea copiilor de a reduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea