VIDEO| Klaus Iohannis: Elevii din anii terminali nu sunt obligați să meargă la școală, au oportunitatea să meargă pentru a-și pregăti examenele

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Președintele Klaus Iohannis a declarat în această seară, că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele doua saptămâni de pregătire înainte de examenele de capacitate sau de Bacalaureat, această pregătire fiind o oportunitate doar.

Președintele a răspun și acuzelor că a închis școlile invocând experiența Franței care ar fi deschis experimental o parte dintre școli, iar asta a dus la infectări în rândul elevilor și cadrelor didactice. Președintele a subliniat că este doar vorba despre un studiu al Institutlui L. Pasteur și că nu experiența Franșei a stat la baza acestei decizii, ci a specialistilor epidemiologi din România.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis (28.04.2020) #livestreamromania

Publicată de Ziarul Unirea pe Marţi, 28 aprilie 2020

”Informația este corectă. Este un studiu făcut de Institutul Pasteur si au ajuns la această concluzie. Nu m-am referit la situația de ieri, de alaltăieri, am spus că există o astfel de situație. Dar decizia nu s-a bazat pe acest exemplu ci pe faptul că la noi nu se poate face distanțarea, din cauza spațiului, elevii merg acasă și pot duce boala acolo. Din aceste motive și încă altele am decis să nu redeschidem școlile decât pentru clasele terminale. Ei nu sunt obligați să meargă la școală. Dacă nu vor, nu vor merge și se pot pregăti altfel.”, a declarat președintele.

sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei