Ziarul Unirea

VIDEO: Investițiile în infrastructura județului continuă. A fost semnat contractul pentru reabilitarea podului peste Mureş, la ieşire din Vinţu de Jos

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Semnarea unui nou contract care dă undă verde începerii lucrărilor de consolidare la podul peste Mureș, la ieșire din Vințu de Jos, demonstrează o dată în plus că 2018 este este anul investițiilor în infrastructura județului. S.C. Aria Construct se angajează să finalizeze lucrările în 10 luni, contra sumei de 4,23 milioane de lei, fără TVA.

ELIT

Consiliul Județean Alba a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de consolidare a podului de pe DJ 705 B peste râul Mureș, situat pe raza localității Vințu de Jos. În urma selecției desfășurată pe SEAP, câștigătoare a fost desemnată firma S.C. Aria Construct SRL, care a oferit prețul de 4.239.354,91 de lei, fără TVA, sensibil mai mic decât cel estimat inițial – 4.571.132,41 de lei, fără TVA.

Podul, în lungime de 201 metri, este situat la ieșire din Vințu de Jos și face legătura cu Alba Iulia prin Vurpăr, dar și cu Blandiana și Ceru Băcăinți. Obiectivul a fost în mai multe rânduri propus pentru consolidare și reabilitare, însă intențiile nu s-au concretizat până acum, în principal din lipsa resurselor financiare. În 2007 s-a efectuat expertiza tehnică care a stabilit că starea podului este doar satisfăcătoare, deoarece există anumite elemente constructive în stare de degradare, iar traficul auto şi pietonal nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.

Potrivit caietului de sarcini, contractul de lucrări “Consolidare pod pe DJ 705B peste râul Mureş, km 3+949, localitatea Vinţu de Jos, județul Alba” cuprinde următoarele categorii de lucrări: reparaţii infrastructură pod, reparaţii cămașă superioară pile, execuţie ziduri întoarse și banchete culei, lucrări de adaptare a culeilor, reparaţii la nivelul suprastructurii, reparaţii la intradosul suprastructurii și antretoaze, desfacere și refacere cale pe pod, rampe de acces, execuţie dale de racordare și grindă de rezemare, reabilitare sferturi de con, drenuri în spatele culeelor, amenajarea și calibrarea albiei râului Mureş, deviere utilități (apă, gaz metan), refacere sistem de iluminat stradal, lucrări de amenajare pentru protecţia mediului (înierbări), lucrări în vederea asigurării siguranţei în circulaţie (parapete de siguranţă, semnalizare rutieră).

Durata contractului este de 10 luni calendaristice de la data stabilită prin ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, deși ar putea începe în această toamnă, lucrările se vor finaliza abia anul viitor, ceea ce înseamnă că lucrările de consolidare la pod nu pot fi corelate cu reabilitarea DJ 107 A între Pîclișa și Vurpăr, aflată deja în faza asfaltării.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Sifredi 30 septembrie 2018 at 13:32

Deci cu alte cuvinte asfaltarea drumului dintre Vurpar si Paclisa, nu ne aduce nici in beneficiu daca acest pod intra in reabilitare.
Inca un an de cozi intre Alba si Sebes.

Comentariile sunt oprite