Video| Investiție de un milion de euro la Colegiul „I. M. Clain” din Blaj, cea mai mare unitate de învățământ din Alba

Video| Investiție de un milion de euro la Colegiul „I. M. Clain” din Blaj, cea mai mare unitate de învățământ din Alba

Cea mai mare unitate de învățământ din județul Alba, ridicată acum 21 de ani la rangul de colegiu național (devenit cel mai bun din Blaj și aflat în top 3 la nivel de județ) va avea, potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, cea mai frumoasă curte de colegiu din România. Clădirea care găzduiește actualmente Colegiul National „Inochentie Micu Clain” a fost construită în perioada 1924-1929, din fonduri ce proveneau din donațiile foștilor elevi ai Blajului (în semn de recunoștință), la care s-au adăugat contribuțiile Bisericii Greco-Catolice și ale statului.

Clădirea este cunoscută și azi sub numele de „Institutul Recunoștinței”. În plină desfășurare, reabilitarea în valoare de circa un milion de euro va dota împrejurimile Colegiului Național „I.M. Clain” cu trei terenuri diferite de sport, desfășurate pe aproximativ 4.000 mp (unul de fotbal cu gazon înierbat, unul de handbal/volei, sintetic, și un altul de baschet, tot sintetic), cu gradene, un amfiteatru, un mic parc și o piațetă.

INFORMARE COVID-19

În zona celor trei terenuri va fi amenajată și o pistă de alergare, iar lângă aceasta, o groapă cu nisip. În zona grădiniței aflată în aceeași curte a colegiului vor fi construite alei, locuri de joacă, piste de biciclete pentru preșcolari în mijlocul unei zone verzi gândită de așa manieră încât să completeze fericit noile dotări, infomează blajinfo.ro

Pe o suprafață de aproximativ 4.000 mp, curtea va fi pavată cu piatră naturală, în laterala liceului s-a amenajat și o parcare dalată, iar spațiile verzi se vor desfășura pe alți 7.000 de metri pătrați, unde vom găsi alei și bănci de odihnă. Investiția va fi finalizată, potrivit edilului blăjean, în luna septembrie a acestui an.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...