Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Într-o comună din Alba, se află singura livadă din România unde se cultivă merele cu miez roșu, Red Love: Fructele, o soluţie pentru creşterea imunităţii, extrem de bogate în antioxidanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Într-o comună din Alba, se află singura livadă din România unde se cultivă merele cu miez roșu, Red Love: Fructele, o soluţie pentru creşterea imunităţii, extrem de bogate în antioxidanți

Pe dealurile însorite din apropiere de Sebeș, într-o livadă din comuna Doștat, județul Alba, se cultivă merele Red Love, un soi deosebit obținut de cercetătorii elvețieni după 20 de ani de experimentări, prin polenizarea încrucișată dintre un măr acru din Asia și unul dulce din Belgia, Europa.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ferma de la Doștat este singura de acest fel din România. Proiectul a fost lansat în anul 2013, cu scopul de a aduce o calitate superioară pe lângă alte trei soiuri de mere care sunt comercializate din livada din județul Alba. În prezent, la Doștat sunt cultivate 2 hectare de teren cu măr Red Love, iar cantitatea de producție diferă de la an la an și poate atinge între 20 și 40 de tone la hectar.

YouTube video

Numele acestui soi, Red Love sau mărul cu inima roșie, nu este întâmplător. Denumirea a primit-o pentru că în secțiune, pulpa mărului are culoarea roșu intens, dar și un aspect surprinzător, de inimă. Explicația pentru culoarea sângerie a mărului este conținutul de antioxidanți de 10-25 de ori mai mare decât în merele clasice. Este vorba de antioxidanți din familia antocianine, adică aceiași pigmenți benefici prezenți și în fructele de pădure sau în strugurii roșii. De asemenea, merele Red Love au o contribuție esențială la creșterea imunității organismului și, pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine, apă și fibre, aduc suplimentar un efect antioxidant și antiinflamator.

Pomii fructiferi din soiul Red Love mai au și o altă caracteristică interesantă și anume faptul că sunt autofertili, adică au rezistența naturală crescută la boli și dăunători, așadar nu trebuie folosite multe pesticide pentru cultura lor. Merele sunt crocante și acidulate, cu aromă intensă de fructe de pădure și conținut redus de calorii.

Cei care doresc să achiziționeze mere Red Love o pot face de pe site-ul supermere.ro, unde pot intra și adăuga o cutie de 5 kilograme în coș care va ajunge la ușa clienților în cel mai scurt timp, cu tot cu transport. Kilogramul costă 12 lei, la care se adaugă costul livrării. Fructele se păstrează la loc răcoros și se mențin aproximativ 2 luni, fără probleme. Cultivatorii recomandă ca fiecare măr să fie îmbrăcat într-o foaie de ziar, în cazul în care unul dintre ele prinde o urmă de boală să nu fie atacate și celelalte.

Povestea soiului Red Love a fost relatată și de nutriţionistul Mihaela Bilic, care susține că merele fac parte din alimentele funcţionale, adică acele produse care fac legătura dintre aliment şi medicament, care combină efectul de hrănire cu un efect benefic asupra sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea