Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Imnul României cântat de o fetiță de 3 anișori, din județul Alba, face senzație pe facebook

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miruna Maria are trei anișori și este din Aiud. Fetița intonează imnul României, iar interpretarea ei face senzatie pe Facebook.

Îmbrăcată în uniformă și cu caschetă pe cap, micuța prinde aripi când intonează „Deșteaptă-te române” și le poate da lecții multor români, Miruna cunoascând pe de rost versurile și linia melodică.

„O micuță Aiudeancă (pe jumătate ), la 3 anișori fetița noastră intonează imnul național al României !Te iubim Miruna-Maria!!”, au scris părinții la postarea video-ului.

Elit - Gustul Desăvârșit

https://www.youtube.com/watch?v=iLFvpYvFipA&feature=youtu.be

Tatăl fetiței a postat o înregistrare a imnului interpretat de fiica lui, iar micuța face senzație pe rețeaua de socializare, spre deliciul părinților și a celor care o ascultă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se asfaltează în zona alunecării de teren de la Oiejdea

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, se asfaltează în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Antreprenorul grec Aktor asfaltează la alunecarea de teren de la Oiejdea, lângă supratraversarea pe care autostrada o are la DN1. În zonă a început eliminarea umpluturii din fața coloanelor forate, operațiune care nu este încă finalizată.

Astăzi se efectuau lucrări de consolidare la alunecare. Se betonau rigolele de colectare a apei, se betona o contrabanchetă de beton și se lucra în continuare la îndepărtarea umpluturii temporare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Chiar dacă, teoretic lucrările la alunecare ar putea fi terminate în acest an, practic nimic nu este sigur întrucât constructorul nu poate asfalta la temperaturi mai scăzute de 10 grade Celsius.

La spațiile de servicii de la Oiejdea se lucra la un drum de întreținere. Potrivit informațiilor obținute de Ziarul Unirea, antreprenorul urmează să aducă un nou prestator, o firmă care să finalizeze această lucrare.

În zona viitorului Centru de Întreținere și Monitorizare din nodul rutier Teiuș se lucrează la zidăria din BCA la clădirea C2 și la instalații electrice la clădirile C1 și C2.

Deschiderea circulației rutier, în acest an, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, pe ambele benzii ale autostrăzii depinde de starea vremii, care va permite sau nu antreprenorului să termine de asfaltat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O femeie a ajuns la spital după ce a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O persoană a ajuns la spital după ce a fost acroșat de o mașină pe trecerea de pietoni

Un accident rutier a avut loc joi, 6 octombrie 2022, în jurul orei 16.30, pe B-dul Republicii din Alba Iulia.

Un pieton a fost acroșat de un autoturism, în zona trecerii pentru pietoni. Victima a fost transportata la spital rănită, cel mai probabil, ușor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Traficul este îngreunat pe bulevardul Republicii din Alba Iulia din cauza unui accident rutier produs în zona bazinului olimpic.

UPDATE: Din primele informații victima ar fi o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Licitație de peste 122 de MILIOANE de lei pentru lotul 2 din Transalpina de Apuseni: CJ Alba caută constructor pentru restul de executat

Lucrările de modernizare la lotul 2 al drumului județean 107 I, „Transalpina de Apuseni”, cel mai lung, cel mai spectaculos și cea mai mare investiție într-un drum județean, vor fi reluate în curând.

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru execuție de lucrari pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ 107 I : Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeț – Brădești – Geogel– Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni –Bucium Sat –DN74 (Cerbu)“/ Lot 2 – rest de executat.

Valoarea totală estimată este de 122.321.889,46 lei, fără TVA.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce Consiliul Județean Alba a reziliat în august contractul cu antreprenorul lotului 2, a fost lansată o nouă licitație pentru restul de lucrări de executat.

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, astfel se pierd bani europeni. Dacă acest lucru se va întâmpla, finanțarea ar trebui asigurată de la bugetul județului Alba. Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării.

De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea